Håndbold

Champions League-hold fik fire røde kort med vilje

Vi gik efter at få røde kort til fire bestemte spillere, indrømmede træner for norsk mesterhold efter kampen.

Champions League-deltageren Elverum Håndball er kommet i modvind i den bedste norske række, fordi holdet med vilje trak fire røde kort i søndagens 30-22-sejr over Lillestrøm.

Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar gjorde alt, hvad de kunne for at få de tre tominutters-udvisninger i kampen, der ville udløse et rødt kort.

»Jeg skal indrømme, at vi spillede på denne måde for at få røde kort på akkurat de fire spillerne,« sagde Elverum-træneren Michael Apelgren til den norske avis Østlendingen efter kampen.

Elverum, der er forsvarende norsk mester, fører rækken og er allerede sikker på at vinde grundspillet. Det var netop derfor holdet i gik kreativt til værks.

I Norge får spillerne karantæne efter hvert andet røde kort. Klubben havde Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar i farezonen. Ved at tage røde kort kan de afsone i den kommende kamp imod Halden, der er he4lt uden betydning for Elverum.

»De fire spillere havde rødt kort fra før. Nu får de karantæne mod Halden, og så er de tilbage i slutspillet, hvor vi har brug for dem. Man må stå over én kamp for hvert andet røde kort man får, og derfor valgte jeg at løse det på denne måde,« siger Michael Apelgren.

Træneren sørgede blandt andet for at Poklar fik en ny tominuttersudvsning ved at sende ham på banen fire sekunder for tidlig efter en udvisning.

»Det føles på ingen måde godt, men jeg er nødt til at være kynisk og gøre alt jeg kan for at give os de bedste mulige forudsætninger for at vinde slutspillet,« siger træneren.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her