*

Håndbold

Nordsjælland Håndbold er tilbage i herreligaen

Efter et enkelt år i 1. division er Nordsjælland Håndbold tilbage i den bedste liga. Det er godt for håndbolddanmark, mener ekspert.

Med tårer i øjnene flåede Ian Marko Fog sin trøje i stykker, mens han vandrede rastløst frem og tilbage langs udskiftningsbænken i åbenlys afmagt. Træneren kunne ganske enkelt ikke være i sig selv.

Der var i den grad tale om stærke sportsbilleder på direkte tv, da Nordsjælland Håndbold for 11 måneder siden rykkede ud af ligaen efter en af de mest vanvittige afslutninger i dansk håndbolds historie.

»De 12 sekunder vil forfølge os resten af livet,« sagde Ian Marko Fog dengang til TV 2 Sport efter nedrykningskampen mod Tønder, der involverede passivt spil, rødt kort og et afgørende mål på straffekast efter tid.

Fakta

1. division

  • Sådan ser stillingen ud med tre spillerunder igen:
  • 1. Nordsjælland H - 42 point
  • 2. Skive FH - 36 point
  • 3. TMS Ringsted - 33 point
  • 4. Sydhavsøerne - 29 point
  • Nummer 1 rykker direkte op, mens nummer 2 og 3 skal i kvalifikationsspil med ligaens nummer 12 og 13

Oplevelsen er med garanti ikke glemt i Nordsjælland, men den er måske lettere at tænke tilbage nu. Søndag aften vendte Ian Marko Fogs mandskab nemlig tilbage til Danmarks bedste håndboldrække.

I udekampen mod Odder vandt nordsjællænderne 31-28 efter at have været bagud med tre mål ved pausen. Med under 10 minutter igen var sidste års liganedrykkere ellers nede med to mål, men seks sjællandske scoringer i træk vendte kampen på hovedet. Sejren betyder, at holdet ikke hentes i toppen af 1. division, selvom der fortsat resterer tre spillerunder.

»Jeg er sindssygt glad. Odder ramte et højt niveau, og vi var gennem hele værktøjskassen for at finde løsningerne. Det var en perfekt afslutning,« sagde Ian Marko Fog, hvis hold kun har tabt én ud af 23 kampe i sæsonen i 1. division.

»Der er god grund til at være stolt af holdet, men også ledelsen, der troede på projektet, selvom vi rykkede ned sidste år. Vi har mærket stor opbakning fra hele Nordsjælland, og det er jo godt illustreret i dag med over 100 medrejsende fans - det er jo flere, end nogle Superligaklubber har,« sagde cheftræneren.

Krig mod modgangen

Adspurgt om hans version af de seneste 11 måneders håndboldrejse – fra tårerne i april til champagnen i marts – svarer han, at man fra hele klubbens side valgte at kigge indad fra første dag.

»Modgang er først farligt, når man giver op. Vi kunne ikke blive ved med at fokusere på de 12 sekunder. Vi valgte at tage ved lære og erklære krig mod modgangen. Nu er vi på den anden side, og vi ser stærkere ud end længe,« sagde Ian Marko Fog efter sejren.

Spørger man TV 2’s håndboldekspert Bent Nyegaard er Nordsjællands oprykning en gevinst for hele håndbolddanmark. Han mener, at dansk elitehåndbold bør dække hele landet rent geografisk.

»Nu er Nordsjælland tilbage, og med al respekt for de jyske hold giver det noget til os alle sammen, at hele landet og det store Sjælland er repræsenteret. Vi kan næsten ikke undvære dem,« siger Bent Nyegaard, der samtidig mener, at oprykningen er afgørende for udviklingen af sjællandske talenter i et større perspektiv.

»Hele talentmassen på Sjælland har brug for inspiration, som der er masser af i Jylland. Der er brug for sjællandske elitehold, der er med helt fremme, så talentmassen ikke flytter vestpå, hvor musikken ellers spiller,« siger Bent Nyegaard.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her