*

Håndbold

Danmark fik franske klø og skader i sidste EM-test

Mads Christiansen og Michael Damgaard måtte udgå, da Danmark blev udspillet af Frankrig ved Golden League.

Michael Damgaard er skadet og i store smerter. Gudmundur Gudmundsson ser bekymret til. Foto: Lars Poulsen

Så gik den ikke længere for det mandlige danske håndboldlandshold, der på lørdag indleder EM-slutrunden i Polen.

Gudmundsson er utilfreds med en del efter afklapsning

Efter sejre over Qatar og Norge i de to første kampe ved Golden League-stævnet i Frankrig måtte det danske hold søndag se sig besejret klart med 36-28 af de franske værter, der førte 20-14 efter første halvleg af kampen i Paris.

Danmarks landstræner, Gudmundur Gudmundsson, måtte ovenikøbet se både Mads Christiansen og Michael Damgaard forlade banen med skader i første halvleg.

Danmark sejrede, men bekymringen voksede

Ifølge de første bulletiner fra Dansk Håndbold Forbund skulle det ikke være så galt fat med Mads Christiansen, der fik et slag på foden.

Michael Damgaards hævede højrefod, der blev pakket ind i isposer, skal til gengæld skannes enten søndag aften i Frankrig eller mandag i Danmark.

I kampene mod Qatar og Norge havde flot dansk angrebsspil overskygget det mindre prangende forsvarsspil. Det tillod franskmændene ikke.

Frankrigs regerende OL-, EM- og VM-guldvindere kørte især i første halvleg fuldstændig rundt med det nykonstruerede danske forsvar, hvor den langtidsskadede forsvarsgeneral, René Toft Hansen, var mærkbart savnet.

Fra stillingen 5-5 i første halvleg var klasseforskellen tydelig. Hver gang Danmark scorede, lå bolden bag Niklas Landin i det danske mål få sekunder senere.

Frankrig, der også er ramt af skader før EM, lagde anført af superstjernen Nikola Karabatic stort fysisk pres på det danske forsvar, og hjemmeholdet var samtidig meget skarpe på kontra i Palais Omnisports de Paris-Bercy.

Også Michaël Guigou, Valentin Porte og målmand Thierry Omeyer imponerede.

Frankrig havde også noget at revanchere foran hjemmepublikummet, efter at holdet lørdag tabte til Qatar.

Da Mads Christiansen måtte udgå, forlod Henrik Møllgaard midterblokken og dækkede højre back, mens Klaus Thomsen blev sendt ind som makker til Henrik Toft Hansen i midterblokken.

Det hjalp dog ikke noget, og da Mikkel Hansen havde svært ved at få angrebsspillet til at fungere i den anden ende, rykkede franskmændene fra danskerne.

Michael Damgaard var dog et lyspunkt i angrebet, indtil han fem minutter før pausen vred om på foden og måtte støttes fra banen.

I anden halvleg kom Kevin Møller på mål i stedet for Niklas Landin.

Stadig var det danske hold dog overmatchet, mens Frankrig sendte reserver på banen for at spare på stjernerne før EM.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her