*

Håndbold

Danmark sejrede, men bekymringen voksede

Angrebet sprudlede og forsvaret haltede, da Danmark vandt 34-30 over Norge ved Golden League.

Mikkel Hansen fik ligesom i torsdags kun mulighed for at vise sine evner i 1. halvleg. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Rasmus Lauges præstation i lørdagens kamp mod Norge er værd at notere sig. Den var ikke sublim, ej heller håbløs. Den var personificeringen af fortællingen om Danmarks nuværende skrupler.

I sin markering af den tidligere BSV-holdkammerat Espen Lie, så Lauge rundtosset ud. Den norske venstre back var for rap i sit fodskifte, og det efterlod adskillige gange Rasmus Lauge forstenet. Men lige så magert som det så ud i forsvarsspillet, lige så fortræffeligt så det ud i angrebet, når Lauge peb forbi passive nordmænd og kastede bolden i mål.

Det er status for det danske herrerlandshold en uge før holdets indledende kamp mod Rusland ved EM i Polen.

Det konstant pumpende angrebsspil bliver svært at bremse for ethvert hold. Det er tålmodigt, sammenhængende og smagt til med individuel klasse. Det lover godt for den kommende EM-slutrude. Men ikke en rose uden torne.

Fakta
  • Danmark-Norge 34-30 (18-14)
  • Topscorer Danmark: Michael Damgaard, 8 mål
  • Topscorer Norge: Espen Lie Hansen, 7 mål
  • Stillingen undervejs: 6-5, 12-10, 15-14, 21-18, 28-23, 30-24

Således heller ikke hos de danske håndboldherrer, hvor skønhedspletterne tydeligvis er at finde i forsvarsspillet. Som en kontrast til det idérige angrebsspil, virker forsvaret ofte forvirret, og savnet af René Toft Hansen er for nuværende svært at overdrive.

Den del vidste vi. Det er gammel vand på nye drikkedunke.

Målmand viste gode takter

Vi blev dog også en anelse klogere. Nogle af de spørgsmål, som - helt eller delvist - blev besvaret, var følgende: Hvem skal med til Polen som højre back? Er Kevin Møller et godt alternativ i målet til Niklas Landin? Hvem bliver sorteret fra inden EM?

Lad os tage dem et ad gangen.

Mads Christiansen er den oplagte højre back, mens Peter Balling og Nikolaj Øris Nielsen formentlig kæmper om den anden plads. Sidstnævnte fik chancen fra kampens start mod Norge, og efter en noget tung indledning fra BSV-spilleren, spillede han sig op og krydrede en godkendt indsats med et par fine scoringer. Peter Balling kom ikke på banen.

Lauge og landsholdet skal øve forsvar før EM-premieren

Så er der reservemålmanden Kevin Møller fra Flensburg-Handewitt. Tometermanden spillede hele kampen i Bercy Arena og viste i glimt, at han kan agere joker i afgørende situationer.

Hverken Klaus Thomsen eller Alexander Lynggaard fik spilletid, og mere og mere tyder på, at Alexander Lynggaard bliver en af de to spillere, der om få dage får stukket sorteper i hånden af landstræner Gudmundur Gudmundsson.

En ustyrlig Damgaard

Nå ja, så var der Michael Damgaard. Venstre backen fik chancen i stedet for Mikkel Hansen fra anden halvlegs start. Det gik godt. Underdrivelse. Det gik forrygende godt. Som en maskinpistol tæskede han efter behag målene ind, så man næsten fik ondt af den sagesløse bold.

»Jeg var flyvende i dag. Bolden lå godt i hånden, målet var stort, og jeg blev spillet godt op. Der var ikke meget, jeg kunne sætte på min egen præstation i dag. Det er sjovt at spille sådan nogle kampe,« sagde Michael Damgaaard til TV 2 efter kampen.

Nøddesbo var svag

Et skår i glæden var Jesper Nøddesbos sløje præstation. Foruden to missere alene igennem, hev den rutinerede Barcelona-streg i kampens afslutning et rødt kort med sin tredje tominutters-udvisning.

Søndag spiller Danmark sin sidste kamp forud for EM, når modstanderen er Golden League-værterne fra Frankrig.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her