*

Håndbold

Sygdomsplaget Henrik Toft er i spil mod Norge

Henrik Toft Hansen er ved at være kampklar igen og kan komme i spil mod Norge, mens Klaus Thomsen er tvivlsom.

Det danske forsvar kan se frem til at få Henrik Toft Hansen tilbage.

Stregspilleren, som har været plaget af halsbetændelse i de seneste dage, er med i Danmarks trup på 18 spillere i lørdagens håndboldkamp mod Norge i Paris Bercy.

Eneste udfordring i EM-testkampen bliver at få Klaus Thomsen fit for fight, men indtil videre indgår forsvarsspilleren også i planerne. Det skriver Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside.

- Den danske opstilling ser i øjeblikket ud til at kunne komme til at bestå af samtlige 18 spillere i truppen, eftersom Henrik Toft Hansen er ved at være kampklar igen, oplyser DHF.

De to landes herrelandshold har spillet mod hinanden hele 125 gange - inkluderet fire B-landskampe.

Statistikken fortæller om 82 sejre til Danmark, 9 uafgjorte og 34 norske sejre. Målscoren viser 2926-2557 i dansk favør - det giver et plus på 369 mål til Danmark.

Den største danske sejr ligger tilbage i december 1979, hvor Danmark i Skagen besejrede nordmændene 29-14.

Norges største sejr har indtil nu været på 14 mål, da holdet ved Lotto Cup på hjemmebane i Lillestrøm i januar 1997 besejrede Danmark 30-16.

De seneste fire møder har alle været i Golden League regi, og begge lande har vundet to gange.

I den seneste indbyrdes kamp vandt Danmark med 33-28, der fandt sted i Oslo 7. november 2015.

Den danske topscorerværdighed i det opgør delte Michael Damgaard og Casper U. Mortensen, der hver scorede otte gange.

Mens ingen af de danske spillere nogensinde har spillet i den norske liga, har syv spillere i den norske 17-mands-trup enten spillet eller spiller i den bedste danske række.

Det drejer sig om fire mand: Espen Christensen (GOG), Bjarte Myrhol (Skjern), Magnus Gullerud (Sønderjyske) og Sander Sagosen (Aalborg)

Norge åbnede Golden League med at tabe 26-27 til Frankrig torsdag i Rouen. Danmark vandt senere torsdag aften med 31-26 over VM-sølvvinderne fra Qatar. I den kamp sad Henrik Toft over.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her