Håndbold

VM-kvinder glæder sig til fysisk stærke rumænere

Rumæniens spillestil passer Danmark godt, mener VM-kvinderne, der dog har stor respekt for især én spiller.

En vinder trøster en taber. Danmarks Kristina Kristiansen og Sveriges Nathalie Hagman efter kampen, som Danmark vandt overbevisende. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Der var næppe mange, der havde set den komme.

Mens de danske VM-kvinder søndag fejede gulv med svensken i Boxen i Herning, leverede Rumænien en gedigen overraskelse i Kolding, hvor Brasiliens regerende verdensmestre blev sendt hjem til Sydamerika med et nederlag i 1/8-finalen.

Respekten for rumænerne er stor blandt danskerne, og især stjernen Cristina Neagu hives op på en piedestal.

Danmark lever til VM og skal spille om OL

Stregspiller Mette Gravholt viser også respekt for rumænerne, men hun er glad for, at de venter i kvartfinalen onsdag i stedet for Brasilien.

- Mentalt er det måske bedre, at det er Rumænien. Vi har tabt nogle gange til Brasilien, og der kunne vi måske have lidt usund respekt.

- Rumænien har vi mødt nogle gange i træningsturneringer, og sidste år spillede vi uafgjort med dem (29-29 ved EM i Ungarn, red.). Jeg synes egentlig, de står rigtig godt til os.

- Deres skytter vil gerne op at skyde, det passer os godt. Og så plejer de at dække noget 6-0-forsvar, som passer os godt, hvis vi kan vi få gang i kontrafasen som mod Sverige, siger Mette Gravholt.

Forsvarsgeneral kværnede svensk maskine

Forsvarsspecialist Pernille Holmsgaard nyder den store tillid, hun får fra landstrænerduoen, og hun glæder sig til at slås med de fysisk stærke rumænere.

- Det bliver en super svær kamp, og vi har altid haft svært ved Rumænien. Vi skal virkelig være koncentrerede, siger Holmsgaard, der har stået overfor superstjernen Neagu før.

- Hun er en af verdens bedste, men vi tager udfordringen op. Vi lægger lag på hele tiden og finder rytmen i forsvaret og bliver skarpere på det. Jeg elsker at slås, og jeg har en god selvtillid og føler, modstanderne har svært ved at komme forbi mig.

Anne Mette Hansen har en simpel opskrift på, hvordan Danmark slår Rumænien onsdag og sikrer sig billet til weekendens medaljekampe.

- Vi skal ikke lave om på vores koncept. Rumænerne skal have fysik, så de kan mærke det. Nu kan alt ske, siger hun om udsigten til medaljekampe i en fyldt Boxen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Biler
Her er bilen, som alle BMW-fans utålmodigt har ventet på
Firehjulstræk til sportslig hverdagskørsel og baghjulstræk, når det skal være ekstremt. Sådan er filosofien i den nye BMW M5, og konceptet fungerer fremragende. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her