Håndbold

Forsvarsgeneral kværnede svensk maskine

31-årige Pernille Holmsgaard leverede en flot præstation i det danske forsvar, der afgjorde ottendedelsfinalen mod Sverige

Pernille Holmsgaard Foto: Lars Poulsen/Polfoto

»Første halvleg kunne vel ikke være mere perfekt?«

Danmarks 31-årige forsvarsgeneral Pernille Holmsgaard var både lettet og fattet, efter at de danske håndboldkvinder søndag aften spillede sig videre til kvartfinalen efter sejr på 26-19 over Sverige.

Det var især en fremragende første halvleg, der afgjorde tingene.

Den danske defensiv med en storspillende Rikke Poulsen i målet og et aggressivt forsvar i skikkelse af blandt andre Pernille Holmsgaard tillod blot svenskerne at score syv gange på 30 minutter.

»Vi holdt os til aftalerne, knoklede benhårdt og var vildt koncentreret. Jeg synes især, at vi formåede at holde "Bella" (Isabelle Gulldén red.) ude af kampen, og hun er deres maskine i angrebsspillet,« sagde Pernille Holmsgaard.

Hun pegede på, at Sverige generelt havde det svært i det etablerede angrebsspil, når Danmark gik langt frem på banen for at stresse, tackle og tæske.

Alligevel formåede Sverige at komme tilbage i opgøret, da naboerne mod øst efter pausen fik reduceret til 18-15.

»Vi blev lidt nervøse og lidt spændte, men vi viste karakter og strammede os an,« sagde Pernille Holmsgaard.

Forsvarsgeneralen kan nu se frem til at møde med Rumænien i kvartfinalen, efter at østeuropæerne slog verdensmestrene fra Brasilien ud søndag aften.

»Det bliver en super svær kamp. Vi har kæmpe respekt for Rumænien, og det kræver, at vi leverer noget rigtig godt håndbold,« sagde Pernille Holmsgaard.

»Vi tror på det hele vejen, og de skal have kamp til stregen. De skal kravle ud af banen,« sagde hun.

Danmark spiller kvartfinale onsdag.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Biler
Her er bilen, som alle BMW-fans utålmodigt har ventet på
Firehjulstræk til sportslig hverdagskørsel og baghjulstræk, når det skal være ekstremt. Sådan er filosofien i den nye BMW M5, og konceptet fungerer fremragende. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her