Knudsen fik tarvelig afsked

Danmark uden glød løbet ned af vilde, unge nordmænd.

Artiklens øverste billede
Michael Knudsen i sin sidste landskamp for Danmark.

Michael V. Knudsen fik en blomst, en klapsalve og en dårlig dansk indsats i sin 244. og sidste kamp som dansk landsholdsspiller.

Det kunne landsholdet ikke være bekendt. Hverken over for Knudsen, tilskuerne eller dem selv. Med nederlaget forpassede de samtidig muligheden for at vinde den tre-delte Golden League-turnering, men nu skal de besejre Frankrig på søndag for at hæve pokalen og pengene.

Afskedstour

Men alt handler jo ikke om sejre ved denne træningsturnering. Det er store afskedstour. En halv time før kampstart blev hver spiller på vanlig præsenteret med et par ord og en klapsalve. Da speakeren nåede til Michael V. Knudsen, rejste publikum sig og klappede længe. Det er ikke meningen, men et hjerteligt bevis på, hvad den mand har givet sit publikum i 14 år.

Da troede de fleste, at det ville blive vildt, når den officielle kom lidt senere. Men det blev blot til en kort gennemgang af Knudsens meritter, en buket blomster fra DHF-formand Per Bertelsen og en fin, stående klapsalve.

Kort efter var der også stor hyldest, da Niklas Landin blev kåret til 2013/2014-sæsonens bedste landsholdsspiller. Og således fes det hele lidt ud og i morgen er Michael V. Knudsen ikke længere dansk landsholdsspiller. Det var det, men det var godt.

Heldigvis fik han scoret de to første danske mål og fik dermed ikke kun positiv opmærksomhed med en buket blomster i hånden.

Spellerberg indtog scenen

Scenen tilhørte derefter primært Bo Spellerberg. Kolding-geniet, der endelig spillede en landskamp på et niveau, der retfærdiggør han klasse. Pludselig skød han igen og han kan i sandhed skyde, den mørke elegantier. Fem gange flåede han bolden ind i de første 20 minutter. Det er ikke sket i mange, mange år på landsholdet.

Mod Slovenien torsdag aften var Spellerberg næsten ikke på banen. Da fik holdet fortjent ros for en koncentreret indsats. De ord gik ikke igen fredag aften. I indledningen var forsvarsspillet rystende langsomt og uden vilje. Mod et sådant mandskab er de fleste håndboldhold gode og det unge norske hold fik da også lov til at ligne et klassemandskab. Det er de ingenlunde, men har dog flere spændende unge navne i Johannes Hippe og Harald Reinkind. Fint ledet af den nye, spændende landstræner Christian Berge, tidligere spiller bla. i Århus GF.

Wilbek blev hidset op

Den manglende tænding hidsede Ulrik Wilbek voldsomt op. Da der manglede 83 minutter og 27 sekunder af hans trænerkarriere satte han i løb, flåede et timeoutkort ud af holdleder Kai Johannsens taske. Smadrede det i dommerbordet og så var der ellers skældud i 60 sekunder. Ikke mindst Mikkel Hansens slappe spil og et fraværende returløb provokerede landstræneren.

Ved 24-19 til Norge lignede det til forveksling den ydmygelse, som danskerne fik mod samme hold ved Golden Leagues indledning i Oslo i november. Og sølle seks minutter efter den første timeout måtte Wilbek igen anmode om et minut til at tale højt i plenum.

Det hjalp først i de sidste fem minutter, da de svenske dommere hjalp Danmark på vej. En snigende ydmygelse syntes afværget, men ved 29-30 gik det igen galt i det svage, danske forsvar, hvorefter Norge fik en yderst fortjent sejr.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen