Århus i dyb spillemæssig krise

For anden uge i træk tabte Århus Håndbold til et bundhold.

Artiklens øverste billede
Nikolaj Veje Rasmussen.

»Det var pinligt.«

En lokalpatriotisk tilskuer rystede på hovedet, da hun passerede døren til Århus Håndbolds omklædningsrum. Inde bag sad spillerne med tunge blikke efter 25-29-nederlaget til oprykkerne fra Ribe-Esbjerg.

Særligt playmakeren Nikolaj Veje Rasmussen var helt forstenet i det ene hjørne og hård ved sig selv og holdkammeraterne efter indsatsen imod det vestjyske oprykkerhold.

»Vi lavede 15 tekniske fejl i dag, og det var ikke fordi vi var ukoncentrerede, det er fordi vi er dårlige håndboldspillere. Hvis man laver så mange tekniske fejl seks kampe i træk, som vi har gjort, så er man dårlige håndboldspillere. Vi er ikke mere end vi viser,« siger playmakeren Nikolaj Veje Rasmussen til Jyllands-Posten.

Dyb krise

Århus Håndbold viste slet ikke noget i den sidste halvdel af anden halvleg, og tabte til et ordinært håndboldhold, der sugede al selvtillid ud af hjemmeholdets spillere med et offensivt 3:2:1-forsvar, så det til sidst gjorde ondt at se på.

Spillerne tumlede rundt i slutminutterne, og angrebsspillet gik helt i stå. Århus førte 25-24, men tabte alligevel 25-29. 

»Vi er i dyb spillemæssig krise. Forsvaret står langt hen af vejen godt nok, men angrebsspillet er problemet. Vi er ikke i stand til inden kampen at lave aftaler og så omsætte det i kampene. Vi har brugt det meste af ugen på at forberede os, men vi kan ikke udføre det i kampen. Det skal vi selvfølgelig arbejde videre med, men det er godt nok trist,« siger Erik Veje Rasmussen. 

Rod i angrebsspillet

Århus formåede aldrig at pille skrællen af det offensive forsvar, selvom holdet har brugt det meste af ugen på at lave aftaler i forhold til netop det. Holdet kørte igen og igen fast inde over midten.

»Hver gang der gik lidt rod i angrebsspillet, så vidste vi ikke, hvad vi skulle gøre, og så smed vi bolden væk. Alle løb ind over midten og overvurderer sig selv,« siger Nikolaj Veje Rasmussen.

Undskyldninger eller bortforklaringer var der ingen af. Dommerparret smed seks Ribe-spillere ud mod to fra Århus, der tilmed fik tilkendt noget så usædvanligt som et nyt straffekast. Mads Lind brændte, men holdet fik et omkast, fordi en spiller fra Ribe løb før tid. Omkastet udnyttede Rasmus Nilsen.

Skader har også været et tilbageværende tema det meste af sæsonen, men den undskyldning kunne ikke bruges denne søndag. Godt nok kunne bagspilleren Toke Holst ikke bruges i angrebet på grund af problemer med sin nakke, men ellers var resten af spillerne til rådighed.

Alligevel fungerede angrebsspillet slet ikke.

For mange fejl

»Vi har reelt spilet én god angrebshalvleg i denne sæson, og det var første halvleg imod BSV. Det er det, vi har på bogen. Det bliver sværere og sværere at finde plausible forklaringer på, hvorfor det er så dårligt,« siger Erik Veje Rasmussen.

Et af problemerne lige nu er antallet af fejl. Igennem hele sæsonen har Århus Håndbold lavet alt for mange tekniske fejl, og den kedelige tendens fortsatte imod Ribe-Esbjerg. Holdet smed flere håndfulde afleveringer lige i hænderne på gæsterne.

»Vi havde et par stykker, som ramte deres absolutte bundniveau. Vi smed frygtelig mange bolde væk igen,« siger Erik Veje Rasmussen.

Holdet optræder lige nu mere som et bundhold end et reelt bud på et slutspilshold.

En speciel kamp

»Alle har for mange udfald. Hver spiller har 20-30 minutter, hvor de spiller skidt. Det kan vi ikke bruge til noget som helst,« siger Nikolaj Veje Rasmussen. .

Hos gæsterne var den tidligere Århus Håndbold-målmand Kasper Larsen en af de absolut bedste. I sommerpausen skiftede han til vestjyderne efter tre år i Århus, og i anden halvleg lukkede han ned for sine gamle holdkammerater.

»Det var en speciel kamp for mig og en stor sejr for os. Jeg har trænet med mange af spillerne, og jeg har en fornemmelse af, hvordan de foretrækker at skyde,« siger Kasper Larsen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.