EHF: Flere klubber jagter wild card

Viborg HK er ikke ene om at være interesseret i et wild card til Champions League.

Artiklens øverste billede
Viborg HK fejrer Champions League-triumfen i 2010. I næste sæson er klubben end ikke kvalificeret, men må håbe på fribillet til turneringen. Foto: AP

Viborgs håndboldkvinder kan stadigvæk nå at komme med til Champions League. Selvom klubben ikke har formået at kvalificere sig på egen hånd, har den stadig mulighed for at komme med på et wildcard.

Det bekræfter det europæiske håndboldforbund EHF, der har fået henvendelser fra flere interesserede klubber.

»Vi har allerede fået henvendelser fra flere forskellige klubber, der ønsker at få et wildcard som Viborg HK. Seedningslisten bliver offentliggjort online i morgen,« siger pressechef for EHF, J.J. Rowland, til spn.dk.

Beslutning efter 10. juni

Selvom håndboldpigerne fra Viborg i aftes vandt bronzemedaljer efter en sejr over Team Tvis Holstebro, kvalificerer det ikke den ellers sejrsvante klub til Champions League til efteråret.

Efter den 10. juni har EHF registreret, hvor mange klubber, der efterspørger et wildcard. Og forbundet skal dernæst beslutte, hvordan pladserne i Champions League skal fordeles, og om nogle af klubberne skal med på et wildcard eller en anden ordning.

»Omkring den 17.-19. juni beslutter vi, hvordan pladserne skal allokeres. Et wildcard er blot én mulighed at fordele pladserne på. Der er også andre muligheder,« siger J.J. Rowland.

Om Viborg får et wildcard og kommer med på første klasse i Europa til efteråret afhænger af, hvor mange klubber, der søger om det, og hvor mange klubber, der springer fra. Tilbage i 2007 fik Viborgs håndboldherrer et wildcard til Champions League.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen