Wilbek erkender mangler

<p>Glem alt om VM-guld, hvis ikke forsvarsspillet forbedres markant.</p>

Artiklens øverste billede
Ulrik Wilbek er dybt inde i hjertet af landsholdets problem. Forsvaret. Foto: Lars Krabbe

Porec

Danmark har her og nu ikke kvaliteten til at gå hele vejen ved dette VM.Erkendelsen kommer ikke fra eksperter rundt om landsholdet, men fra chefen selv.På tærsklen til de sidste, afgørende gruppekampe mod Egypten og Norge står Danmark faktisk ikke nær så godt, som resultaterne antyder.Ulrik Wilbek er dybt inde i hjertet af landsholdets problem. Forsvaret.»På et tidspunkt møder vi vores begrænsning i denne turnering, hvis der er totalt hullet i vores forsvar,« sagde Ulrik Wilbek på tirsdagens obligatoriske hviledags-pressemøde.

Det eksisterende niveau i opdækningen kan måske bære igennem mod Egypten. Mod Norge vil det helt sikkert give problemer. I mellemrunden bliver det endnu sværere, men ikke umuligt mod hold som Tyskland og Polen.Men tillader man sig at kigge længere frem, kommer problemerne. Frankrig eller Kroatien i en semifinale. Det er der, at Wilbek ser sit holds endestation i dets nuværende forsvarsforfatning.»Det ser fornuftigt ud, hvis vi kan bibeholde vores nuværende offensiv og så komme op på et mellemgodt forsvar,« sagde landstræneren.

Ikke helt trygt

Udover ikke at være et ord fra ordbogen, så er det vist første gang, at man har hørt Wilbek stræbe efter noget, der kun er ”mellemgodt”.Deri finder man det bedste bevis på, at det ikke er helt trygt i den danske VM-lejr trods maksimumpoint og drømmeafslutningen mod Serbien.Egentlig er det ikke overraskende. Centrale forsvarsspillere i Joachim Boldsen og Kasper Nielsen er væk. Det har krævet et defensivt stilskifte, som af forskellige årsager er kommet et stykke efter tidsplanen.»Trygheden er bestemt ikke den samme som tidligere. Jeg må erkende, at vi ikke er nået derhen med forsvaret, hvor jeg havde håbet på dette tidspunkt i turneringen. Så umiddelbart er det ikke godt. Heldigvis så jeg gode takter i 2. halvleg mod Serbien, og det skal vi klynge os til lige nu. Vi er på rette vej, men der er lang vej endnu,« mente forsvarsdirigent Lars Jørgensen.

Knudsen i midten

Problemerne illustreres også ved Wilbeks foretrukne opstilling. Landstræneren har længe sagt, at han helst ville have Michael V. Knudsen til at dække på backpladsen, fordi han er en af verdens bedste til at lukke ned mand mod mand.Men nu er Knudsen trukket ind i midterforsvaret ved siden af Jørgensen. Eksperimentet med Mads Nielsen og Torsten Laen er ikke lykkedes.»Jeg havde helst set Knudsen ude på backen, men det er konsekvensen af vores problemer. Det har ikke gået efter bogen,« erkendte Ulrik Wilbek.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen