Ørkenvandring og nem dansk sejr

Sikker sejr, ingen skader og så hurtigt videre til en behagelig hviledag. Danmark knuste som ventet Saudi-Arabien.

Artiklens øverste billede

Porec

Sikke en ørkenvandring.

Søndag viste håndbolden sig fra sin bedste side i miraklet mod Serbien. Mandag var det forudsigeligt og dræbende kedeligt.

Det var ikke nogens skyld.

Danmark behøvede ikke, Saudi-Arabiens samling uuddannede håndboldspillere kunne ikke. Cifrene 32-13 fortæller det hele.

Koncert for døve

Der var masser af eksempler på svigtende dansk koncentration, men man skal vist være udstyret med et sind a la Lektor Blomme for at rynke på brynene over.

Opgaven var lidt som for en musiker, der skal give koncert for en samling døve. Man vil gerne gøre det godt, men det næsten ikke blive godt nok. Fordi vurderingsgrundlaget ganske enkelt ikke er til stede.

Det var til at mærke allerede under opvarmningen. Ulrik Wilbek var flad af grin over en eller anden mandarin-vittighed, som søndagshelten Lasse Boesen fyrede af, mens han jonglerede med en dværg-appelsin.

Stor dag for Hvidt

Boesen havde fået en fridag, og det passede sikkert den magelige koldingenser godt.

Han havde helt sikkert ikke lagt samme energi i opvarmningen, som Kasper Hvidt gjorde. 10 minutter inde i opvarmningen lignede han allerede en mand, der påklædt var gået igennem et vandfald.

Det var en stor dag for Hvidt. Hans A-landskamp nummer 200. Men den slags kosmetik interesserer ikke verdens måske mest ærekære målmand. Han ville stoppe bolde. Intet andet. Også selv om modstanderen var af tvivlsom kvalitet.

Og det var han god til, hr. Hvidt. Før kampen fik han blomster af en kvinde, der fremviste noget af det, som dette smukke land også er rigt på: Brune øjne og langt, mørkt hår.

Fokuseret tog han fint fra. Bolde altså. Men uha, hvor var baggrunden billigere end importeret pålæg i Lidl.

Eggert fik opmærksomhed

Et gigantisk antiklimaks fra søndagens gåsehudsfremkaldende oplevelse mod Serbien. Det åbner selvsagt diskussion om et holds berettigelse, når de ved pausen i en VM-slutrunde er bagud med 4-17.

Tilmed mod et dansk hold, der med garanti udviser mere engagement, når Wilbek tirsdag eftermiddag kalder til træning.

De få tilskuere i den pragtfulde Zatika-hal måtte finde andre fikspunkter end kedsomheden på banen. Hurtigt blev interessen kastet ud på venstre fløj. Ud til Anders Eggert. Den lille fyr, der ikke bare er spøjs, når man spiller håndbold, men også er munter og konstant snakkede udenfor.

Kort før pausen scorede han sit niende mål. Da begyndte snakken ude på den danske bænk. Assisterende træner Peter Bredsdorff-Larsen skridtede hen til Lars Christiansen med en munter bemærkning.

Scoringsrekord i fare

De talte med garanti om scoringsrekorden på landsholdet. Den har en anden venstre fløj, håndboldpensionerede Nikolaj Jacobsen. 15 gange scorede han i en landskamp mod Grækenland i 1998.

Jacobsen sad som medkommentator for TV 2, mens hans rekord kom mere og mere i fare. Imens sad Christiansen nede på bænken og så sin personlige rekord med 14 scoringer ankomme i farezonen.

Det var næppe veteran Christiansen, der bestemte, at Eggert ikke måtte tage rekorden. Men landstræneren lod Flensburg-spilleren overtage scenen fra 2. halvlegs begyndelse.

Så var der heller ikke det at hidse sig op over. I stedet handlede VM-kampen blot om at slippe igennem uden skader. Det gjorde Danmark, hvilket i sig selv var tæt på succeskriteriet.

Tirsdag er der hviledag, hvorefter gruppearbejdet gøres færdigt mod Egypten onsdag og Norge torsdag.

LÆS OGSÅ: Eggert snydt af bestikkelse

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen