Wilbek: Dette er nøglekampen

Det serbiske landshold er gået meget frem i de seneste år, og spillerne har samtidig lagt deres brutale image på hylden.

Artiklens øverste billede
Momir Ilic overrumpler det egyptiske forsvar. Foto: Darko Bandic/AP

To vitale point, der meget vel kan betyde forskellen på en semifinaleplads eller ej.

Så skarpt kan betydningen af aftenens VM-gruppekamp mod Serbien trækkes op.

Det er givet, at Danmark, Norge og Serbien går videre til mellemrunden fra Gruppe D. Altså er det de interne point, der tæller i regnskabet. Derfor er søndagens kamp af ufattelig vigtig betydning for resten af VM-slutrunden.

»Det er gruppens nøglekamp og vores sværeste modstander,« fastslog Ulrik Wilbek på et kort pressemøde søndag formiddag.

»Serbien er et hold med to klassespillere på hver eneste plads. De spiller alle i store klubber,« fortalte Ulrik Wilbek, der udpegede skytter Momit Ilic og Aleksandar Stojanovic som de mest iøjnefaldende.

Serbisk mirakelmand

Derudover var det store samtaleemne efter lørdagens serbiske storsejr over Egypten, at Torrevieja-målmanden Dimitrije Pejanovic kom ind fra bænken og i 2. halvleg nåede en helt uhørt redningsprocent på 63.

Opskriften på dansk succes bliver ikke bare at få skudt hul på lørdagens mirakelmand.

»Vi skal have tempo i spillet. Tempo er nøgleordet for os. Serbien så stærke ud i deres forsvar mod Egypten. Derfor skal vi have de lette kontramål,« forudså landstræneren.

Ny stil

Normalt ender kampe mod Serbien med masser af udvisninger. Tidligere har holdet spillet ekstremt hårdt, ofte decideret brutalt. Det var dengang, da træneren hed Veselin Vujovic. En frygtet træner, der som spiller var garant for alle spillets usympatiske tricks, hvilket han tog med over i trænergerningen.

Det var Vujovic, der for nogle år siden kastede sig ind i et stort slagsmål med flere Flensburg-spillere i en Europa Cup-kamp med spanske Ciudad Real. Som træner vel at mærke. Vujovic kom eksempelvis løbende og sparkede Lars Christiansen brutalt ned bagfra.

»Serbien har skiftet stil. De spiller ikke så hårdt mere. Man kan se, at de har fået ny træner,« sagde Ulrik Wilbek uden at nævne den vanvittige eks-træner ved navn.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen