Mogensen: Serbien skal løbes ned

De store og tunge serbere skal slås på godt dansk kontraspil, mener Flensburg-spilleren Thomas Mogensen.

Artiklens øverste billede
Thomas Mogensen passerer den brasilianske målmand Santos. Foto: Lars Krabbe

Thomas Mogensen kan meget vel være manden, der sidder med værktøjerne til dansk succes mod Serbien i aften.

Flensburg-spilleren er garant for det hurtige spil. Ikke mindst i kontrafasen og spilsituationerne, der altid opstår umiddelbart før et forsvar er posteret.

Og det er netop i de sekvenser, at de stærke serbere skal nedbrydes.

»Det kan blive afgørende, hvis vi får gang i kontraspillet. Serberne skifter to spillere ud mellem angreb og forsvar, hvilket skal udnyttes. Samtidig er det store og tunge spillere, der ikke er så hurtige på fødderne som os. Jeg håber, at jeg kan bidrage med et godt kontraspil,« fortalte Thomas Mogensen søndag formiddag til den danske presse.

Vanskelig modstander

Han indledte lørdag tøvende mod Brasilien, men fik en fin udgang på kampen med tre scoringer efter pausen.

»Jeg har en fin følelse før kampen mod Serbien. Det var dejligt at få spillet sin første slutrundekamp. Nu glæder jeg mig bare til kampen mod Serbien, der bliver en meget vanskelig modstander,« understregede playmakeren.

Ved hans side sad Kasper Hvidt. Han var fint tilfreds med premieren mod Brasilien, men den altid nøgterne keeper understregede, at den oplevelse ikke er meget værd i aften mod Serbien.

»Vi kan ikke bruge kampen mod Brasilien til noget, når vi står på banen mod Serbien. Det er en helt anden modstander. Ligesom vi i morgen ikke kan bruge kampen mod Serbien til noget, når modstanderen er Saudi Arabien,« mente Kasper Hvidt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen