Duracell-Christiansen kværner videre

Landsholdets veteran interesserer sig ikke for sine mange scoringer før efter slutrunden.

Artiklens øverste billede
Lars Christiansen og Michael V. Knudsen efter en scoring af førstnævnte i kampen mod Brasilien. Foto: Lars Krabbe

Porec

En norsk tv-journalist tog fat i Lars Christiansen på vej ud til pause.

»Du har lige scoret dit landsholdsmål nummer 1.300.«

Det vidste den danske veteran ikke. Og han slog hurtigt oplysningen ud af hovedet.

»Jeg vidste da godt, at jeg var ved at oppe i nærheden af tallet. Men jeg havde ikke talt efter. Det er da en flot rekord, og jeg er skam stolt af den. Men jeg tænker ikke over det under VM. Da handler det slet ikke om den slags, men kun om holdet og sejre,« sagde Lars Christiansen.

Otte gange scorede han. På 30 minutter! Derefter var der fyraften. Ulrik Wilbek gav Anders Eggert VM-debut i 2. halvleg.

»Selvfølgelig ville jeg da helst have spillet videre efter pausen, når det går så godt. Men det var en rigtig beslutning af Ulrik. Nu er Anders kommet med ind i turneringen, og jeg er frisk til kampen mod Serbien i morgen,« bebudede Flensburg-spilleren.

Han stod som altid og trippede under den danske nationalsang. Siden landsholdsdebuten i 1992 har han deltaget i adskillige slutrunder.

»Det er stadig sjovt at spille disse mesterskaber. Jeg nyder det hver eneste gang. Det er sådanne oplevelser som jeg bruger som motivationsfaktor. Og jeg kan garantere, at jeg glæder mig som en lille dreng hver eneste gang,« sagde kampens bedste dansker.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen