Begge hold jublede i Ikast

Trods et nederlag på et mål er FCM Håndbold på vej videre i Champions League. Ungarske Györi vandt 27-26 i Ikast.

Artiklens øverste billede

Det kan godt være, at Ikast-Brande Elite Håndbold har skiftet navn til FCM Håndbold. Tre kvarter inden kampen råbte hjemmeholdets spillere nu alligevel Ikast, da de samledes i rundkreds før opvarmningen til Champions League-gruppekampen mod ungarske Györi. De midtjyske håndboldspillere, der har indgået et såkaldt fornuftsægteskab med egnens mandlige fodboldspillere har i den danske liga leveret en til tider tandløs indsats, hvor holdet indtager en særdeles skuffende sjetteplads.

FCM ynder at kalde sig ”Ulvene fra Midtjylland”, og skulle ungarerne besejres og gruppens førsteplads sikres, krævede det også, at tænderne var skarpere end tilfældet var, da holdet debuterede i de nye sorte trøjer mod FCK med et hjemmenederlag til følge.

Det var de, denne lørdag eftermiddag. Alligevel kunne midtjyderne ikke leve op til pragtpræstationen fra opgøret i Ungarn, hvor danskerne vandt 27-25 over de seneste to sæsoners Champions League-semifinalister. Gæsterne vandt returkampen 27-26 efter en bizar afslutning, hvor begge hold jublede efter sidste fløjt. Ungarerne fordi de havde vundet kampen, og danskerne som resultat af, at Mette Sjøberg efter slutsignalet sendte et straffekast mellem benene på Katalin Palinger, hvilket gjorde FCM til det bedste hold indbyrdes. Dermed er danskerne stadig inde i billedet til gruppens førsteplads.

Haltede efter

Fra starten af opgøret blev der tegnet et klart billede af det forløb. Ungarerne kom foran med tre mål, ikke mindst takket være målvogter Katalin Palinger, der satte hurtige kontraer i gang, når hjemmeholdets afslutninger var uskarpe. Disse kontraløb var venstrefløjen Orsolya Verten dygtig til at udnytte. Med sine fem scoringer i 1. halvleg havde hun en stor andel i, at ungarerne stort set bevarede tre måls føring gennem de første 30 minutter. Et hul på fem scoringer blev lappet inden pausen af Mette Sjøberg, Tonje Nøstvold og Isabel Blanco, så midtjyderne trods uskarpe fløje og mange tekniske fejl alligevel kun var nede med 13-16 i pausen.

Da midtjyderne vandt i Ungarn, kæmpede holdet sig til sejr trods bagud 7-15. Derfor var optimismen også i behold blandt hjemmepublikummet trods hårde odds i begyndelsen af 2. halvleg. Mette Sjøberg blev ramt af en to minutters udvisning, og holdet havde i forvejen fået Isabel Blanco sendt ud inden pausen. En redning fra straffekast af Ingrid Ødegaard efterfulgt af en Tonje Nøstvold-scoring reddede alligevel FCM helskindet gennem næsten halvandet minut med to spillere i undertal.

Succesfuld udskiftning

Ingrid Ødegaard havde ellers langt fra sin bedste dag mellem stængerne, og træner Kenneth Jensen forsøgte sig i stedet med Camilla Eriksen, og det var først og fremmest reserven Eriksen, der holdt det danske hold inde i kampen. FCM’s problem var, at målvogteren i den anden ende, Katalin Palinger, viste, at hun hører hjemme i den absolutte verdenselite. Da Györi midt i 2. halvleg så småt viste træthedstegn, reddede Palinger stort set alt, hvad der kom mod hende. Totalt nåede hun op på 17 redninger.

Skulle hjemmeholdet have vundet kampen og sikret sig førstepladsen i gruppen, skulle de have grebet chancen, da de fik den fire og et halvt minut før tid. Midtjyderne var i angreb med mulighed for at reducere til 24-25, da Verten brød på ny og løb kontra. 23-26 og midtjyderne var tilbage ved udganspunktet.

At hjemmeholdet alligevel kunne juble side om side med ungarerne til sidst, skyldtes Camilla Eriksens ni redninger på de 25 minutter, hun fik i målet. Pudsigt nok kan Eriksen se frem til en længere vej mod spilletid, når holdet fra sommer bliver forstærket af den tyske klassekeeper, Sabine Englert. Lørdag var det dog Eriksen, der var samtaleemnet, da de danske tilskuere begav sig ud i januarkulden, mens de udeholdets spillere blev tiljublet af en lille busfuld af primært mandlige ungarere, der havde taget turen til det forblæste midtjylland. Selv om de ikke fyldte meget i det ene hjørne af Ikast-Brande Arena kunne de både ses og høres gennem hele opgøret.

Trods nederlaget skal meget gå galt, hvis ikke FCM skal besætte den ene af de to pladser, der giver videre adgang i Champions League.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen