Sådan klarede de sig ved EM

<p>En ny dansk håndboldstjerne blev født i Makedonien, mens etablerede navne mødte op i dårlig forfatning. spn.dk bedømmer EM-spillerne.</p>

Artiklens øverste billede
Lærke Møller, Karin Mortensen og Josephine Touray satte vidt forskellige aftryk på EM-turneringen. Fotocollage: spn.dk

Rikke Skov

Karakter: 02

Vurdering: Enkelte gode momenter, men generelt en skuffende indsats for holdets vigtigste spiller. Tydeligvis blottet for det fysiske og mentale overskud, som plejer at kendetegne hende.

Maibritt Kviesgaard

Karakter: 4

Vurdering: Indledte turneringen nærmest handlingslammet. Både til træning og kamp. Var dog en positiv overraskelse med en flot kamp mod Norge.

Susan Thorsgaard

Karakter: 4

Vurdering: Fik ikke megen spilletid, men fik i enkelte sekvenser vist, at hun fremtidens stregspiller på landsholdet.

Lotte Grigel

Karakter: UB

Vurdering: Blev glemt og fik næsten ingen spilletid, fordi Lærke Møller gjorde det så fremragende som playmaker. Små glimt af talentet.

Louise Mortensen

Karakter: 02

Vurdering: Chokerende svag præstation mod Spanien. En dygtig allroundspiller, hvilket giver hende megen spilletid. Også for meget i Makedonien. Er set meget bedre.

Camilla Dalby

Karakter: 7

Vurdering: Landsholdets ”løse kanon”. Svingede fra elendig til fremragende og tilbage igen, hvilket egentlig ikke var uventet. Skal nok få en fin landsholdskarriere.

Henriette Mikkelsen

Karakter: 02

Vurdering: To svage kampe, en god og så balladen med hjemsendelsen. På alle måder en dårlig oplevelse for Mikkelsen, der ikke fortjente sin exit, hvis dette var hendes sidste tur med landsholdet.

Lene Lund Nielsen

Karakter: 7

Vurdering: Som central i forsvaret må Lund Nielsen tage sin del af ansvaret for, at defensiven aldrig fandt et fast, højt niveau. Slideren fra Viborg solgte sig dog dyrt og var igen en pålidelig afslutter.

Karin Mortensen

Karakter: 4

Vurdering: Glimt af den uuomtvistelige klasse, men desværre alt for korte glimt. Svigtet af sit forsvar i flere situationer.Mortensen har normalt et af spillets bedste udkast, men ved EM var de elendige, hvilket trækker ned i karakter.

Josephine Touray

Karakter: 00

Vurdering: Uha, uha, Touray. Flot kamp mod Spanien redder hende fra bundkarakter. Led under en dårlig forberedelse med en skade. Sank i selvtillid fra minut til minut. Trist at se en klassespiller i så sølle en forfatning.

Lærke Møller

Karakter: 10

Vurdering: Danmarks – uden sammenligning – bedste spiller ved EM. Hurtig, modig, fræk og teknisk glimrende. Den helt store danske nydelse. En ny dansk håndboldstjerne blev født i Makedonien.

Katrine Fruelund

Karakter: 4

Vurdering: Umuligt ikke at holde af ”Frue” for hendes nådesløse fight og rare væsen. I indledningen var det nærmest synd, for den tidligere storspiller var aldeles overmatchet. Slet ikke fysisk parat til en slutrunde. Det blev bedre, og så kom der glimt af tidligere tiders klasse.

Christina Pedersen

Karakter: 7

Vurdering: Det er svært at være klart andenvalg for en målmand, men FCK’eren løste opgaven aldeles fremragende. Højt bundniveau og fokuseret, når hun fik chancen. En fin, fin slutrundedebut.

Gitte Aaen

Karakter: 10

Vurdering: ”Bette Ymer” fra Strandby/Elling fik overraskende meget spilletid og leverede en lige så overraskende god præstation. Træfsikker, hurtig og med en smittende udstråling. Er i den grad kravlet ud af Henriette Mikkelsens skygge på venstre fløj.

Kamilla Kristensen

Karakter: 10

Vurdering: Den stille arbejdshest har faktisk spillet en stor turnering. Scoret på stort set alle sine afslutninger, fremtvunget bunker af straffekast og solgt sig dyrt i defensiven.

Trine Troelsen

Karakter: 7

Vurdering: Havde hendes landstræner da bare troet noget mere på hende i indledningen. Landsholdets hårdeste og bedste skud har siddet på Troelsen, der har smidt den dræbende forsigtighed og nu spiller håndbold ”ud over stepperne”. Fik endelig vist, at hun er en brugbar landsholdsspiller.

Mie Augustesen

Karakter: UB

Vurdering: Kaldt ned til mellemrunden, men fik ikke megen spilletid.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen