Was war das, Lars?

Lars Christiansen sendte Danmark i finalen efter en finurlig scoring på straffekast. Landsholdets assistenttræner skriver for jp.dk.

Artiklens øverste billede
Presset på Lars Christiansen var maksimalt, da han lørdag sendte Danmark i finalen med en afgørende scoring på straffekast i slutsekunderne. Foto: Lars Krabbe

Den spiller, som har spillet på herrelandsholdet længere tid end nogen anden, spillet flere landskampe end nogen anden, og tilmed har scoret flere mål end nogen anden – hedder Lars Christiansen. Lørdag aften stod han med bolden i hånden, og kunne med et straffekast kun få sekunder før slut afgøre om Danmark for første gang nogensinde skulle i en EM finale.

Det var et fantastisk øjeblik at se denne enestående fløjspiller afgøre sagerne til Danmarks fordel. Lars Christiansen fortjente om nogen dette øjeblik.

Kuriøs scoring

Mere kuriøst var det, at han skød på en måde, som jeg ikke har set ham skyde et straffekast før. Lars nærmest lå ned og studsede den under den tyske målmand Henning Fritz’ ben. Lars plejer ikke at besvære sig med at ligge ned for at score på et straffe.

Han har i øvrigt i denne EM turnering scoret på 21 straffe og kun brændt 1 – det allerførste i kampen mod Norge.

150 straffekast mod Fritz

Målmanden, Henning Fritz, har Lars spillet mod et hav af gange gennem de sidste 12 sæsoner i den tyske bundesliga, og jeg tror, at det er et fornuftigt bud, hvis jeg påstår, at han nok har skudt ca. 150 straffekast på ham igennem årene. Henning Frits var også overrasket over den måde, som Lars skød på, for umiddelbart efter sagde han til Lars:

”Was war das?”

Lars overraskede med en skudvariant, som Hr. Fritz ikke har set før på trods af, at de to har stået overfor hinanden massevis af gange i samme situation.

Sejt

Det er sejt og samtidig et fint billede på kampen. Der var nemlig stribevis af situationer, hvor de danske spillere leverede indsatser, hvor man tænkte ”Was war das?".

Som da Kasper Nielsen i slutningen af 1. halvleg, da vi var temmelig rystet, pludselig stiger til vejrs, og minder os alle sammen om dengang, da han var måltyv på venstre back.

God fornøjelse med finalekampen.

Mange hilsner

Peter Bredsdorff-Larsen

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen