Wilbek: Fantastisk forløsning

Landstræner Ulrik Wilbek brølede sin glæde ud efter sejren over Tyskland

Artiklens øverste billede

Lillehammer

Landstræner Ulrik Wilbek knyttede begge næver, spurtede hen mod matchvinder Lars Christiansen og brølede sin glæde ud i sekunderne efter sidste slutfløjt.

»Det var en spændende kamp, og så kom alt ud, da Lars Christiansen scorede,« forklarede Ulrik Wilbek i minutterne efter sejren.

Landstræneren var en af de få på den danske bænk, der rent faktisk så Lars Christiansens sidste straffekast. Han havde ikke gemt sit hoved i et håndklæde eller vendt ryggen til.

Ingen tvivl om straffeskytte

»Jeg har et par gange vendt ryggen til, når spillerne har skudt straffe til sidst, og der har de brændt. Så jeg vidste, at jeg skulle se det, og så var der fantastisk forløsning,« sagde Ulrik Wilbek.

Der var ingen tvivl om, hvem der skulle kaste det afgørende straffekast.

»Lars Christiansen var fantastisk kold. Han spillede 20 minutter i første halvleg, da tingene ikke lykkedes for ham. Forskellen på Lars Christiansen i dag og for to år siden er, at så scorer han på det hele i anden halvleg og bliver ved med at holde sin statistik på straffekast. Den er vist 22 mål på 23 kast. Det er fantastisk,« sagde Ulrik Wilbek.

Stolte og glade

Landstræneren var jublende lykkelig for at have nået holdets målsætning om en finaleplads.

»Vi har gået benhårdt efter dette i et år. Da vi blev nummer tre sidste år var vi selvfølgelig stolte og glade. Men vi var enige om, at hvis vi skulle videre, så måtte det være en guldmedalje. Der var nogen, der smilede lidt af det efter kampen mod Norge, men jeg sagde efterfølgende, at vi bare skulle vinde syv kampe. Nu har vi vundet seks,« sagde landstræneren. .

mikkel.hemmer@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen