Wilbek: Vi har aldrig været bedre

Landstræneren kræver fuldt fokus på torsdagens opgave. Ellers kan pragtpræstationerne mod Kroatien og Polen ikke bruges til noget som helst.

Stavanger

Danmark oplever netop nu deres bedste herrehåndboldlandshold nogensinde. Det siger en fagmand ved navn Ulrik Wilbek, og så er der nok noget om snakken.

Han var glad efter massakren mod Polen. Så glad, at han løb ud mod de danske tilskuere og jublede. Ikke overstadig eller hysterisk. Bare ren og skær glad.

Sådan oplevede pressen ham også i mixed zone lidt senere.

"Jeg tvivler på, at det danske landshold nogensinde har spillet så godt," sagde landstræneren.

Men hov, der var da også store præstationer ved VM for et år siden.

"Vi er bedre nu. Intet hold i denne verden besejrer Kroatien og Polen med 10 overskydende mål. Nu har vi gjort det to dage i træk," sagde han.

Fokuserede spillere

Der vil i de kommende dage (hvis altså semifinalepladsen sikres) blive talt om forvandlingen fra famlende angrebsspil til perioder med nougat-håndbold i mellemrunden.

"Spillemæssigt er folk ved at være oppe på topniveau. Lars Krogh Jeppesen og Joachim Boldsen har ikke kunnet træne ret meget i optakten til denne turnering. Nu har de spillet sig i form. Og så er der virkelig sket noget med spillerens udstråling. De er fantastisk fokuserede. Ja, jeg har aldrig oplevet mine spillere med så intenst et fokus," sagde Ulrik Wilbek.

Fremragende forsvar

Kimen til succesen er skabt i forsvaret. Et forsvar, der har været godt i hele turneringen. Og som bare bliver bedre og bedre for hver kamp.

"Vi har et grusomt forsvar. Se på en mand som Kasper Nielsen. Ham ville jeg godt nok være ked af at løbe ind i. Og inde bagved står Kasper Hvidt helt fantastisk. Men jeg vil mene, at det efterhånden er alle spillets facetter, der er oppe på det maksimale," vurderede den smilende, men også fokuserede danske landstræner.

"Jeg siger det igen: Vi skal kunne holde fokus på næste opgave. Alle de gode ting mod Kroatien og Polen er ligegyldige, hvis vi ikke er mentalt rigtigt indstillet på Slovenien. Vi er formentlig ude, hvis det kikser. Men jeg er dog ikke så nervøs for spillernes fokus. Det er maksimalt for tiden," sluttede Ulrik Wilbek.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen