• For abonnenter

Han kunne have været din læge, men Rasmus Lauge valgte i stedet sit livs uddannelse

Fire knæskader har kostet Rasmus Lauge fem slutrunder i sit håndboldliv. Den 30-årige midtjyde har atter engang gjort det, han er ufrivillig mester i – at vende stærkt tilbage.

Artiklens øverste billede
Rasmus Lauge scorede tre mål i torsdagens åbningskamp. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Hans karaktergennemsnit fra Bjerringbro Gymnasium var egentlig højt nok til, at han kunne læse medicin.

Rasmus Lauge har også altid gerne villet arbejde med fysiologi og anatomi, men da den unge, indadvendte og usikre midtjyde i sommeren 2010 blev student og skulle vælge sit næste skridt i livet, blev han stående på håndboldbanen.

Derinde har han opholdt sig lige siden. Stort set. Fire grimme knæskader har dog i løbet af de sidste 10 år forsøgt at bremse landsholdsspillerens bestræbelser på at blive verdens bedste håndboldspiller. Han har misset fem slutrunder – heraf to olympiske lege – men hver gang er han kommet igen.

Hvis vi ikke havde reelle chancer for at vinde guld, er det ikke sikkert, at jeg havde haft samme motivation til at komme lige så hurtigt tilbage.

Rasmus Lauge, landsholdsspiller

Det er det igangværende EM endnu et vidnesbyrd om. Hans præstation i torsdagens åbningskamp mod Montenegro var hverken fantastisk eller forfærdelig, men han var der, og han bidrog atter i en slutrundekamp for landsholdet efter endnu en lang skadespause.

»Jeg ha

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen