Finjusteret krop skal gøre Gidsel til en del af berlinmuren

Med skiftet til tyske Füchse Berlin satser Mathias Gidsel blandt andet på at blive en bedre forsvarsspiller.

Artiklens øverste billede
Mathias Gidsel kan godt forestille sig at ende med at blive samme type som Rasmus Lauge. Her ses de to sammen i træning for landsholdet. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Trods sin unge alder har Mathias Gidsel allerede slået sit navn fast i international tophåndbold.

Han fik sit gennembrud ved VM i Egypten og tog skridtet op blandt de allerbedste ved OL i Tokyo.

Når han til sommer skifter GOG ud med Füchse Berlin, er et af målene at kunne bidrage til den tyske hovedstadsklubs forsvarsmur.

- Berlin er det perfekte sted at komme ned for en ung gut som mig og udvikle mig til en bedre håndboldspiller. Der er virkelig mange områder, hvor jeg stadig kan blive bedre, siger han.

- Jeg ville elske at blive ham forsvarsspilleren, man kan stole 100 procent på. Både når man har rigtig meget energi, og når man har lidt mindre. Så jeg vil gerne udvikle mig som forsvarsspiller, og jeg synes, jeg har udviklet mig meget.

- Jeg må nok erkende, at mine spidskompetencer er i angrebet. Men jeg skal kunne være en tovejsspiller, det er helt klart målsætningen. Også selv om jeg ikke er den med de største overarme, lyder det fra den EM-aktuelle spiller.

Det er der heldigvis råd for.

Overarmene bliver næppe de største hverken i Berlin eller på det danske landshold. Men 22-årige Gidsel har planer om at være flittig i styrketræningslokalet.

Omvendt vil han fortsat værne om sin hurtige og vævre spillerstil, som gør ham til en frygtet gennembrudsspiller.

- Det er ikke nødvendigvis 10-15 kilo, vi snakker. Det handler om at finjustere kroppen og måske tage de sidste to-tre-fire kilo på og gøre kroppen skarp.

- Jeg skal leve af min speed, min lidt klejne figur og alle de finurlige ting, jeg laver i luften en gang imellem. Så jeg synes ikke, jeg skal ændre på mig selv, men jeg er 22 år og skal nok lære en del af de andre, siger han.

Han nævner landsholdets Rasmus Lauge som en spillertype, han selv sigter efter at blive på længere sigt.

Indtil nu har de to kun trænet sammen, da Lauge har misset de to seneste slutrunder med en knæskade.

Det kan der blive lavet om på torsdag, når Danmark tager hul på EM mod Montenegro.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen