Rasmus Lauge lynede i landsholdscomeback

Håndboldherrerne bankede Norge i den sidste testkamp før EM. Særligt Rasmus Lauge viste gode takter.

Artiklens øverste billede
Rasmus Lauge scorede fem mål for Danmark mod Norge. Foto: Lars Poulsen

Der er i årenes løb skrevet mange sætninger om sammenhængen mellem generalprøver og premierer, så lad os skippe den og i stedet blot konstatere, at Danmark stadigvæk er ganske glimrende til herrehåndbold.

I årets første kamp understregede nationens bedste mandlige spillere, at de stadigvæk er sande eksperter i spillet med harpikskuglen, og at det stadigvæk kræver noget helt særligt at besejre dem.

Norge var i hvert fald ikke i nærheden i den sidste testkamp før EM. I den tilskuertomme hal i Hillerød blev nordmændene tværtimod udspillet i store perioder af lørdagens kamp, der endte med en dansk sejr på 35-25.

Trods en række grimme, sjuskede fejl i slutfasen var præstationen mere end opløftende med under en uge til EM-premieren mod Montenegro. Det skyldtes ikke mindst Rasmus Lauge, der fik masser af spilletid.

På grund af skader har Rasmus Lauge ikke spillet en landskamp siden november 2020. Han missede både VM-guldet og OL-sølvet i fjor, og noget tyder på, at han er opsat på landsholdsrevanche. Playmakerens comeback i nationaldragten var i hvert fald voldsomt.

Han var aggressiv, direkte og klog i sit spil. Vurderet udelukkende ud fra sin præstation mod Norge er playmakeren så sandelig tilbage på topniveau. Med både scoringer, assists, tempo, gennembrud og tilkæmpede straffekast var han hovedårsagen bag Danmarks hurtige forspring på fire-fem mål.

Kun tordenskytten Harald Reinkind gav danskerne problemer i første halveg, og kun Kevin Møller i det danske mål manglede at lade sig ramme lidt flere gange, for at det hele skulle føles rigtig godt i omklædningsrummet i pausen.

Tre rappe mål

Men vigtigst af alt lignede Lauge igen Lauge, og hvor må det glæde Nikolaj Jacobsen at have en af verdens bedste spillere tilbage i folden. Han kan spille i begge ender af banen, og hans tilbagevenden skubbede Jacob Holm, en af de danske håndboldåbenbaringer i 2021, ud på bænken.

Hurtige Holm fik chancen fra starten af anden halvleg, og selvfølgelig indledte han med tre rappe scoringer i træk. Det må være let at være landstræner, kunne man indimellem fristes til at tænke, for uanset hvem der blev sendt på banen, blev der kvitteret med fight og kvalitet.

Det gjaldt selvfølgelig også anfører Niklas Landin, der spillede hele anden halvleg. Han reddede bolde fra alle vinkler, og ofte lignede han en, der end ikke gjorde sig umage. Takket været bl.a. Landins parader var der aldrig spænding i opgøret, der var landsholdets første og sidste test før mandagens afrejse til Ungarn.

Danmark er i EM-pulje med Montenegro, Slovenien og Nordmakedonien.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen