Danmark tromler videre, og nu bliver det heldigvis alvor

Den sidste kamp i det indledende puljespil ved VM vandt Danmark med 35-23 over Sydkorea og fik dermed optimale arbejdsbetingelser i det videre spil om en plads i kvartfinalen.

Artiklens øverste billede
Mie Højlund i et af sine karakteristiske alt-eller-intet-gennembrud i lynfart. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ungarn onsdag, Tjekkiet fredag og Tyskland søndag.

Mandag fik Danmark sat navn og kamptidspunkt på sine tre kommende modstandere ved VM, og nok så vigtigt gav Sandra Toft og kompagni sig selv perfekte arbejdsbetingelser i mellemrunden. Med sejren på 35-23 over Sydkorea i det indledende puljespils sidste kamp tager Danmark nemlig de maksimale fire point med over – det samme som Tyskland, mens Sydkorea og Ungarn på nøjes med to.

Ganske vigtigt, da holdene nu kæmper om blot to pladser i kvartfinalerne.

Med to point mod ungarerne i den første mellemrundedyst vil Danmark derfor have mere end ét ben blandt de resterende otte, og bedømt på præstationen mandag aften er det danske mandskab så stærkt, godt sammenspillet og ikke mindst alsidigt, at turen ikke behøver stoppe dér - og netop derfor blev også den tredje VM-opgave ikke meget mere end en ekspeditionssag.

Efter hyggetimerne mod Tunesien og Congo skulle Danmark ellers omsider op mod noget, der lignede et håndboldhold, men landstræner Jesper Jensen havde forståeligt nok svært ved helt at vide, hvad der var i vente.

Vanen tro har asiaterne pensioneret en stribe spillere efter et OL, og resultaterne i en opvarmningsturnering umiddelbart før VM kunne indikere, at de havde glemt at udtage tilstrækkeligt med nye spillere til at kunne stille med syv på banen til kamp.

I hvert fald løb Sydkorea ind i nogle gevaldige stryg med 24-34 til Rusland, 23-35 til Norge og 25-41 til Holland. I den midterste kamp, mod nordmændene, var de faktisk gået til pausen med en føring på 13-11, men tabte så anden halvleg 10-24…

Heller ikke i Spanien er alt gået glat. Møderne med Congo og Tunesien blev naturligvis vundet, men tuneserne førte et godt stykke inde i anden halvleg og vandt mere end en halv sejr med et knebent nederlag på 29-31.

Den score var mildt sagt ubegribelig, når man så Sydkorea mandag, for godt er begrænsningerne tydelige, men det er klassen også – især hos Eun-hee Ryu.

Som eneste sydkoreaner på kontrakt i Europa hører højrebacken hjemme i mægtige Györ, hvilket giver ganske god mening. I både tanke og udførelse er hun blandt sit fags allerbedste og var helt igennem fantastisk mod Danmark.

Landstræner byttede flittigt rundt i forsvaret, men uanset den direkte modstanders fysiske fremtoning og styrker kom Eun-hee Ryu bedst ud af snart sagt alle dueller og brillerede med flere imponerende aktioner.

Med syv scoringer stod hun for halvdelen af sit holds mål før pausen, hvilket dog samtidig var et problem for sydkoreanerne, da den statistik jo også afslører, at de fleste af hendes medspillere havde anderledes svært ved at trænge gennem den rødhvide mur – et stort problem, når nu de samtidig havde lige så stort bøvl med at stoppe de danske angreb.

Efter lidt startvanskeligheder med store afbrændere af Kathrine Heindahl og Trine Østergaard viste Danmark utroligt stor bredde, både hvad angår antallet af forskellige målscorere og typer scoringer.

Der var kontraløb, tryk i andenbølgen, gennembrud og fløjlækkerier, og Lærke Nolsøe fortsatte sin fremragende slutrunde med upåklagelig træfsikkerhed ude fra venstre side.

Derfor førte Danmark med hele 19-14, og efter sådan en målfest var det komisk, at begge hold havde mere overordentligt vanskeligt ved at ramme nettet efter sidebyttet. Sydkorea scorede først efter otte og et halvt minut, Danmark var ikke stort bedre, men nu var opgøret reelt afgjort, da det hidtidige kampforløb umuliggjorde et comeback af de dimensioner – også selv om koreanerne satsede alt ved at gå frem i et ultraoffensivt forsvar, som danskerne ikke overraskende havde formatet og dagen til enkelt at spille udenom.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen