Mia Rej blev knæskadet, da Danmark slog Tunesien i første VM-kamp

Med en formentlig alvorlig knæskade måtte Mia Rej bæres fra banen, da Danmark slog Tunesien med 34-16.

Artiklens øverste billede
De danske spillere var i tårer over at se VM-slutrunden slutte for Mia Rej. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Længe var det faktisk en fornøjelse at have en næsten tom og totalt stemningstom hal som ramme for Danmarks åbningskamp ved VM i kvindehåndbold.

På den måde kunne man høre en masse udbrud og intern snak fra hovedpersonerne i Palau d´esports Granollers og kunne dermed sådan ganske uvidenskabeligt tage temperaturen på de danske spillere.

Deres entre på halgulvet og den efterfølgende opvarmning bød på mange kram, grin og smil, under selve kampen hørte man konstant flere spillere instruere, opmuntre og kommandere med hinanden, og alt i alt efterlod 16 udvalgte derfor et indtryk af at være klar til mesterskabet.

Fornøjelsen ved at have lejlighed til at smuglytte forsvandt desværre på grusom vis efter små to minutter af anden halvleg. Opgøret var selvfølgelig for længst afgjort, hvilket blot gør det endnu mere ubærligt, at Mette Tranborg i en angrebsaktion helt uforsætligt landede oven på Mia Rej, der med et hjerteskærende skrig røg i gulvet efter tilsyneladende at have fået et vrid i knæet.

Mia Rej bliver skadet under VM kampen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Playmakeren blev liggende, spillet blev stoppet, og som en noget mindre dramatisk genopførelse af Christian Eriksens kollaps i Parken var alle i hallen ramt. På begge udskiftningsbænke var spillerne i chok og tårer, især Anne Mette Hansen var hårdt medtaget over at se sin tidligere København-medspiller få sin slutrunde smadret.

Hulkende måtte hun trøstes af team manager Christina Roslyng, mens Kathrine Heindahl, Simone Böhme og Mette Tranborg hjalp blandt andre landstræner Jesper Jensen med at bære Mia Rej ud af hallen på en båre.

Derfra var alt ligegyldigt.

På autopilot rykkede Danmark naturligvis fra 17-8 til slutresultatet på 34-16, men sejren føltes reelt som et nederlag, da holdet altså ser ud til at have mistet en af de primære igangsættere og strateger i angrebsspillet.

Opgøret med afrikanerne var så sportsligt skævt, at det vigtigste var at få rystet slutrundespændingen ud af kroppen, hente de to point og så ellers komme hjem på hotellet uden forskrækkelser, bekymringer eller skader.

Sådan gik det altså ikke, og der venter nu trænerteamet en stor opgave i at få bearbejdet oplevelsen og få spillerne tunet ind til at spille videre - faktisk begyndte genopbygningen allerede under de sidste 28 minutter af kampen, da alle danskerne tydeligvis forsøgte at hive sig selv og hinanden op til at skubbe ulykken i baggrunden og trods alt smile over scoringer og vellykkede aktioner.

De næste dage bliver den videre proces heldigvis hjulpet på vej af en særdeles favorabel lodtrækning, så Danmark tidligst efter tre kampe kommer op mod noget, der bare ligner lidt jævnbyrdig modstand.

Helt som forventet havde Sydkorea nemlig kvast DR Congo med 37-23 i den forudgående kamp i puljen – endnu en unødvendig understregning af det groteske i, at udvidelsen af VM til 32 deltagerlande har givet så stor en mellemrunde, at Tunesien eller netop DR Congo kommer med videre fra det indledende gruppespil trods den åbenlyse mangel på kvalitet.

Afrikanerne behøver så sandelig ikke skamme sig over at være taget til Spanien – de har jo kvalificeret sig og kan skam også både kaste og gribe, men at resultatet torsdag aften ikke blev endnu mere skævt skyldes nu ikke tunesernes indsats.

De kan til gengæld prise sig lykkelig over, at Danmark helt forudsigeligt og forståeligt skiftede en masse ud efter tidligt at være kommet forsvarligt foran. På den måde fik Jesper Jensen hele truppen i gang og fik sparet på ressourcerne, men helt isoleret gik det udover rytmen og den indbyrdes forståelse, da de danske spillere i et uoverskueligt virvar fes ud og ind af banen.

De ekstra kræfter kan der blive brug for, nu da Mia Rej er ukampdygtig.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen