Annonce
Håndbold

Dansk toptræner: Bundesligaens bedste hold sakker bagud

Stjerner dropper Bundesligaen, fordi pengene er større og kravene mindre andre steder, mener Nikolaj Jacobsen.

Nikolaj Jacobsen. Foto: Lars Poulsen

Den tyske Bundesliga i håndbold har i årevis været regnet som verdens måske bedste, men de bedste hold kommer ikke længere fra Tyskland.

Det vurderer Danmarks landstræner Nikolaj Jacobsen, der også er cheftræner i den tyske topklub Rhein-Neckar Löwen.

- Bundesligaen er ikke længere den bedste liga i verden, når man ser på toppen. De tider er forbi, siger han i et interview med avisen Mannheimer Morgen.

Som bevis på det peger han på tyske mandskabers præstationer i Champions League de seneste sæsoner.

- Det er ikke et tilfælde, at to gange i træk har Final Four i Champions League været uden et tysk hold.

- I denne sæson er hverken vi eller Flensburg de varmeste kandidater, og så risikerer man for tredje gang, at det (Final Four, red) bliver uden et hold fra Bundesligaen, siger han.

Både som mangeårig spiller i toppen af den bedste tyske række og siden som træner har Nikolaj Jacobsen opbygget et stort navn syd for grænsen.

I sidste sæson førte han som træner Rhein-Neckar Löwen til sejr i pokalturneringen, og ved siden af dette job står han også i spidsen for Danmarks håndboldlandshold.

Danske håndboldmænd har fået overkommelig pulje ved hjemme-VM

Som hovedårsag til bundesligaklubbernes svækkede konkurrencekraft på de internationale parketgulve nævner han intensiteten og den store belastning, som spillerne er udsat for i turneringen.

- Stjernerne går hellere til Veszprem, Kielce, Barcelona, Nantes, Montpellier eller Paris. Der får man flere penge for færre strabadser. Og det tales der om blandt topspillerne, siger Nikolaj Jacobsen, som onsdag sender sit hold på banen i første gruppekamp i Champions League mod FC Barcelona.

Landstræner vil spare Mikkel Hansen i Danmarks forsvar

Den 46-årige danskers synspunkt deles af anføreren for det tyske håndboldlandshold, Uwe Gensheimer, der spiller for det franske mesterhold, Paris Saint-Germain.

- Den afgørende fordel i Frankrig er planlægningen af kampe. Vi har i Frankrig op til fire ugers længere pause om sommeren, spiller ikke længere efter jul og har dermed flere muligheder for at restituere, siger han.

Han tilføjer, at Bundesligaen derfor må begynde at tænke nærmere over, hvorfor spillere foretrækker klubber i andre lande.

/ritzau/dpa

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her