Annonce
Håndbold

Ny sportsnedtur for Silkeborg - Skjern snuppede guldet

Skjern løb med DM-guldet i dramatisk finale i stegende hed hal i Silkeborg.

Skjern Håndbolds Kasper Søndergaard jubler under DM-finalen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

To dage efter en choknedrykning til Silkeborg IF i superligaen fik byen et nyt gok. Tirsdag aften tabte Bjerringbro-Silkeborg (BSV) den anden DM-finale til Skjern med 26-27, der dermed løber med guldet.

Det var som ventet dramatisk til sidste fløjt. BSV brændte sidste skud fem sekunder før tid.

Halspeakeren forsøgte at peppe tilskuerne op fra andens halvlegs start. Hjemmeholdet var bagud med 12-15.

»Tre mål er ingenting i håndbold,« sagde han.

Det er seks mål åbenbart heller ikke. BSV var nede med 14-20 10 minutter inde i anden halvleg, men fik hentet 5 mål på 5 minutter, og derfra blev det dramatisk i den anden DM-finale.

BSV-spillerne var høje på energi og adrenalin, pisket frem af tilskuerne. Skjern-spillerne var mere rolige, kliniske og afdæmpede i den saunavarme sommerhal. De forsøgte i hvert fald.

Et rødt kort til Skjerns stregspiller Bjarte Myrtol, de fik sin tredje udvisning, en tynd en af slagsen, da Michael V. Knudsen kastede sig til gulvet, allerede efter 12 minutter af anden halvleg var med til at tippe kampen.

Skjern formåede, næsten, at holde afstanden på et par mål hele vejen, selvom holdet var maksimalt presset. Kasper Søndergaard fik scoret fra fløjen, og BSV brændte et par store muligheder.

Inden opgøret var der fuldt hus til spisning og livemusik i en nærliggende hal i sportskomplekset i Silkeborg, og den blev senere omdannet til en gratis omgang storskærm for alle dem, der ikke havde været hurtige nok til at sikre sig en af billetterne til den udsolgte finalearena. Officielt var der 3.000, men brandmyndighederne havde næppe godkendt belægningsgraden på betontrapperne.

»Nu må vi håbe, at det går bedre end for fodboldholdet,« lød det fra en ældre herre, der en time før kampen allerede havde trukket en sort sponsor-T-shirts ned over den blå skjorte for at bakke BSV-holdet op.

Det gør ondt, at der skal spilles 1. divisionsfodbold på det flotte nybyggede stadion, der ligger lige overfor håndboldhallen.

Tirsdag aften var der en god mulighed for tiltrængt opmuntring på sportsfronten.

Efter 29-29 i den første DM-finale ville en sejr til både BSV og Skjern udløse DM-guld.

Halvanden time inden kampstart gik BSV-træner Peter Bredsdorff rundt i hvis skjorte og et knaldsort jakkesæt. Hvis han ikke havde skiftet til poloshirt var han faldet om af hedeslag under kampen. Der var ekstremt varmt i den propfyldte hal. Papirvifterne kørte overalt i et forsøg på at svale lidt.

BSV-spillerne var også brandvarme. Spillerne var tændte, lige til den overkogte side. De hoppede ud som kåde økokøer fra første fløjt og begik fire straffekast i Skjerns fem første angreb. Anders Eggert scorede på alle fire. Første gang loppede han bolden hen over armene på keeperen Søren Rasmussen, der i blikket var klar til æde den lille fløjspiller.

Allerede efter seks minutter endte det i regulær brydekamp imellem Skjerns Jesper Konradsson og BSV’s Stefan Hundstrup. Ingen af de to spillere havde lyst til at give slip efter en hård infight og så endte det i et fastlåst brydegreb og en fælles gulvtur, som den man så i Champions League-finalen imellem Ramos og Salah. Denne gang var der dog ingen skader, men i stedet en udvisning til begge spillere.

Skjern ramte det rette spændingsniveau i første halvleg. Spillerne var tændte men de leverede stadig angreb med køligt overblik, og pludselig stod den 4-8 til gæsterne fra Skjern.

BSV åd sig tilbage med mål fra veteranerne Jesper Nøddesbo, Nikolaj Markussen og Stefan Hundstrup. Men Eggert var stadig sikker på straffekast. Han nåede at score på seks straffe før pause og passere alle de tre keepere, som BSV havde på holdkortet.

Skjern havde ikke brug for at skifte målmand. Emil Nielsen var fremragende. Han snuppede en håndfuld skud, og var også en medvirkende årsag til, at BSV-spillerne pressede deres afslutninger helt ud imod stolperne, og flere gange forbi.

Skjern-helt vil på landsholdet

Der stod 12-15 ved pausen. Skjern havde faktisk bolden i nettet til et mål yderligere, men det mål blev underkendt til stor frustration for Skjern-lejren.

Efter pausen brændte Eggert faktisk på straffekast, men det gjorde BSV så sandelig også. Skjern-keeperen Tibor Ivanisevic er ekspert i netop den discilplin, Han snuppede de fire første BSV-forsøg fra straffestregen, og BSV-træner Peter Bredsdorff slog ud med armene imod sin assistent. Det var først, da han pegede på Jesper Nøddesbo, at BSV fik scoret på straffekast.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her