Annonce
Håndbold

København sikrede sig finaleplads i dramatisk kamp

Selvom Viborg var tæt på at levere overraskelsen, så måtte de se København Håndbold løbe med sejren i den tredje og afgørende semifinale i kvindernes håndboldliga.

Det lå lidt i kortene, at København Håndbold skulle sikre sig klubbens tredje finaleplads i træk, da de lørdag tog imod Viborg i den afgørende semifinale. Det blev også tilfældet, men det blev meget mere dramatisk, end de fleste havde forventet. I en hektisk slutfase kunne Viborg godt have tvunget kampen i forlængelse, men den endte med en sejr på 27-26 til københavnerne.

Fra kampens start var det tydeligt, at det var to hold, som var fast besluttede på at piske tempoet i vejret. Måske også lidt højere, end spillerne kunne magte. Det gav en hektisk start på kampen, hvor tilskuerne i Frederiksberg hallen blev vidner til både  helt basale tekniske fejl og meget flotte scoringer.

Det var favoritterne fra København, der først fik tippet på den balance, og derfor var Viborg-træner Allan Heine tvunget til at tage en time out ved stillingen 7-2 til hjemmeholdet.

Mentalt stærke spillere imponerer København-træner

Efter lidt taktiske justeringer sluttede Viborg-træneren med en rolig bemærkning til sine spillere: "Vi kommer altid tilbage." Og det fik han ret i. Pludselig var det Københavnerne, der lavede flest fejl, og samtidig fandt  Viborgs bagspillere rytmen personificeret ved svenske Carin Strömberg.

Pludselig var Viborg helt med, og det, der lignede en sikker Københavnsk finaleplads, blev vekslet til en åben slagudveksling.

Det høje tempo fortsatte i anden halvleg, men scoringsfrekvensen faldt. Ikke mindst fordi Viborgs målvogter Rikke Poulsen diskede op med en række fine redninger. Poulsen havde været syg i semifinale nummer to, men det havde hun tydeligt fået svedt ud før lørdagens afgørende kamp. 

København-træner: Vi kan også være stolte uden guld

Ingen af holdene kunne for alvor trække fra, selvom København havde et lille overtag. Men med ti minutter igen bragte Viborg sig for første gang i kampen foran på et vip til evigt fightende Ann Grete Nørgaard.

Og som det så ofte sker i håndbold, så skulle det hele afgøres i de sidste fem minutter. Efter 170 minutters håndbold stod det helt lige, og det hele handlede om overskud, koldblodighed og held.

Det blev Københavns svensker Jenny Alm, som blev den store helt. Med tre minutter tilbage hakkede hun et langskud ind bag Rikke Poulsen i et angreb hvor København havde taget målvogteren ud. Kristina Jørgensen tog chancen direkte på opgiverkastet og via overliggeren gik bolden i kassen, så Viborg stadig kun var bagud med et enkelt mål. Så måtte Jenny Alm på den igen, og da hun igen scorede på langskud forsøgte Kristina Jørgensen endnu en gang på direkte opgiverkast, men denne gang sendte overliggeren bolden væk fra mål, og så var Viborg tvunget til at presse på hele banen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her