Håndbold

Selvtillidsfuld Rasmus Lauge: Den bedste optakt til et mesterskab i min landsholdskarriere

Det kribler i fingrene på formstærke Rasmus Lauge, der skal spille sin første slutrunde i to år.

Rasmus Lauge har scoret 111 mål og lavet 56 assists i 19 ligakampe for Flensburg-Handewitt i efteråret. Han er med egne ord i storform inden EM. Foto: Christophe Ena/AP

SVETI MARTIN

»Jeg har lyst til vinde, jeg har lyst at gøre en god figur. Jeg glæder mig helt vildt, helt sindssygt. Jeg er så spændt.«

Hvis Rasmus Lauge nu ikke hed Rasmus Lauge og ikke var en 26-årig håndboldspiller med EM-guld og internationale topklubber på cv'et, kunne man fristes til at tro, at der var tale om en teenageknægt, som var med de store drenge på landsholdstur for første gang.

På fredagens pressemøde i Sveti Martin i det nordlige Kroatien gik Rasmus Lauge rundt med et smil på læben. Afslappet og rolig som sædvanlig, men bag den midtjyske facade var det tydeligt at se, at han gemte på noget. En indre glød.

»Det kribler i fingrene for at komme i gang,« sagde han.

Det er lidt under otte år siden, at Rasmus Lauge fik sin landsholdsdebut, men han har endnu ikke rundet 100 A-landskampe trods et begavet talent. Forklaringen er skader.

Han har misset landsholdssamlinger og senest OL i 2016 og VM i 2017. Sidstnævnte meldte han selv afbud til for at pleje kroppen.

Den seneste slutrunde med Lauges deltagelse var derfor EM i Polen i 2016. Her begyndte Flensburg-spilleren som det klare førstevalg på playmakerposten, men blev langsomt overhalet af Mads Mensah Larsen.

Peter Balling må indlede håndbold-EM på tribunen

Nu er tiden kommet til en ny slutrunde, og det er med en dansk playmaker i storform.

»Jeg kommer med en masse selvtillid og en pokkers masse lyst til at spille for det her hold,« lød det fra Rasmus Lauge efter pressemødet.

Han er også godt i gang med en af sine bedste sæsoner nogensinde i Bundesligaen. Med 111 mål og 56 assists i 19 ligakampe er han en vital mand hos mesterskabsbejlerne fra Flensburg-Handewitt.

»Jeg synes stadig, der er langt til det niveau, jeg gerne vil nå. Jeg bliver aldrig tilfreds, men..,« sagde han og afbrød sig selv.

»Den form, jeg er inde i, er den bedste optakt til et mesterskab i min landsholdskarriere. Det er mit hidtil højeste niveau før en slutrunde,« fastslog Rasmus Lauge.

Video: Svan møder gammel kending i EM-premiere: En udfordring venter os

Lauge og Danmark møder lørdag aften Ungarn i den første kamp ved EM.

Premieren vises direkte på TV 2 kl. 20.30. Læs kampreportagen og få reaktionerne efter kampen på jp.dk.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her