Håndbold

Stregkæmpen Toft er træt af snak om tidligere skader: »Jeg er klar til at give den gas«

Landsholdets René Toft Hansen vil ikke fokusere på sine tidligere skader, selvom konditionen fortsat mangler det sidste.

René Toft Hansen bliver en af nøglespillerne for Danmark ved EM i Kroatien. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Mursko Sredisce, Kroatien

Det har været et gennemgående tema i de seneste to år på det danske herrelandshold: Hvordan er René Toft Hansens fysik?

Årsagen er naturligvis, at stregkæmpen fra Kiel er en dominerende figur på landsholdet, og at hans evner er afgørende for dansk slutrundesucces.

Men nu skal det være slut med at tale om skaderne, understregede han efter herrelandsholdets torsdagstræning i Kroatien.

»Jeg må indrømme, at jeg har snakket så meget om de skader, så det har jeg ikke lyst til at bruge min tid på at tale om,« siger René Toft Hansen.

Ny regel vil sætte fut i Nikolaj Jacobsens svingdør

Det er lidt over to år siden, at han fik sin anden korsbåndsskade i karrieren. Siden da har han knoklet for at komme tilbage på sit absolutte topniveau. En lyskenskade holdt ham dog ude i en længere periode henover sommeren, og da han i slutningen af oktober spillede Golden League-træningsstævnet for Danmark, var det efter ni måneder uden landskampe.

»For mig er det rigtig irriterende at blive ved med at tale om tidligere skader. Min gamle lyskenskade driller ikke, så jeg har ikke lyst til at snakke om min fysik,« siger René Toft Hansen.

Okay, hvad er status så på dig?

»Jeg er fit og klar til at give den gas. Jeg glæder mig til at komme i gang,« lyder det fra landsholdsspilleren.

Landsholdsanfører kunne ikke kaste bolden 20 meter frem: »Nu er der styr på det«

Han har stort set kun har spillet i forsvaret i storklubben THW Kiel det seneste år, fordi han har manglet det sidste på konditionen, hvilket har været svært at indhente på grund af det hårde kampprogram.

»Som sagt er konditionen ikke, hvor jeg gerne vil have haft den, men det er ikke værre, end at jeg kan få et par pauser indimellem. Jeg kan ikke spille 60 minutter, men det får jeg heller ikke brug for under en hel turnering, når vi er så godt besat på stregpositionen,« forklarer han og tilføjer så:

»Jeg skal bidrage med det, jeg kan, og så er jeg sikker på, at det nok skal gå,« siger René Toft Hansen.

René Toft Hansen, der var med til at vinde OL-guld i 2016, har i denne sæson scoret 16 mål i 17 Bundesliga-kampe for THW Kiel.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her