Håndbold

Niklas Landin kunne ikke kaste bolden til midten: »Nu er der styr på det«

Håndboldlandsholdets anfører, Niklas Landin, har døjet med skulderproblemer, men føler sig fit for fight til EM-premieren.

Landsholdsanfører Niklas Landin har med egne ord »haft lidt med skulderen«, men han er klar til EM-premieren. Foto: Jens Dresling

Mursko Sredisce, Kroatien

Et stort pres hviler på Niklas Landins skuldre, når Danmark på lørdag tager hul på EM-slutrunden i Kroatien.

Det er den 29-årige topmålmand vant til efter mange år på klub- og landshold - også selvom skuldrene kan svigte rent fysisk.

Siden midten af december har Niklas Landin døjet med problemer i sin højre skulder, hvorfor han sad over i flere kampe for sit tyske klubhold, THW Kiel.

Skaden betød, at han efter en redning ikke var i stand til at kaste bolden 20 meter frem til eksempelvis en fri holdkammerat i en kontrachance.

»Før jul kunne jeg ikke kaste bolden op til midten af banen. De lange afleveringer var et problem, men nu er der kommet styr på det,« siger Niklas Landin.

Efter torsdagens lukkede træning i Mursko Sredisce var anføreren fortrøstningsfuld.

»Der har været en overstrækning i en muskel efter et skud, men skulderen er blevet løsnet op, efter at jeg har fået en masse god behandling,« siger Niklas Landin.

Dermed kan landsholdsanføreren melde sig selv fit for fight og uden skavanker.

»Fysikken og formen er fin, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Vi har igen i år et godt og spændende hold, som kan nå med helt frem, hvor det er sjovt, hvis det kommer til at spille for os,«  siger han.

Danmark er i EM-pulje med Ungarn, Tjekkiet og Spanien.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her