*

Golf

Thorbjørn Olesen føler sig rustet til at vinde major

Selvsikkerheden er stor hos Thorbjørn Olesen, der fører årets sidste major efter den første af fire runder.

"Jeg har chancen for at vinde. Jeg er blevet meget mere selvsikker de seneste år, og nu handler det om at gå ud og spille videre med den samme ro," siger Thorbjørn Olesen ifølge AFP. Foto: Chris O'Meara/AP

Thorbjørn Olesen er i spidsen af majorturneringen PGA Championship efter første runde sammen med amerikaneren Kevin Kisner, og danskeren føler sig rustet til at række ud efter en af verdens største golftrofæer.

27-årige Olesen mener, at han har fået rigelig erfaring på højeste niveau, og at han er bedre spillende, end da han tidligere i karrieren nåede en niende- og en sjetteplads i en majorturnering.

Thorbjørn Olesen har taget føringen i majorturnering

- Jeg har haft et par top-10-resultater i majorturneringer, og jeg har spillet et par gode runder i majors. Så jeg føler, at jeg har lært noget i løbet af de år, som jeg har været med i de turneringer.

- Nu føler jeg, at jeg er bedre forberedt på, hvad det kræver for at kunne være med over en hel weekend.

- Jeg har chancen for at vinde. Jeg er blevet meget mere selvsikker de seneste år, og nu handler det om at gå ud og spille videre med den samme ro, siger Thorbjørn Olesen ifølge AFP.

Det er seks år siden, at han første gang deltog i en majorturnering.

På torsdagens første runde fungerede putteren særdeles godt for danskeren, men grundlaget for den øjeblikkelige topplacering begyndte andetsteds i sidste uge.

Ung golfstjerne jagter milepæl i årets sidste major

- Jeg fik gang i min driver i sidste weekend, og det har givet mig mulighed for at slå bedre ud, så jeg har fået chancen for at lave flere birdies. Det hjælper helt klart på selvtilliden, siger danskeren.

Med en foreløbig førsteplads følger også en hel del medieinteresse.

Danskerne måtte blandt andet forklare det amerikanske nyhedsbureau AP, hvorfor han bruger mellemnavnet Thorbjørn, når han hedder Jacob til fornavn.

Forklaringen er, at han i folkeskolen var en af tre i samme klasse, der hed Jacob. Derfor begyndte klassekammeraterne at kalde ham Thorbjørn, og det har hængt ved. I dag er det kun hans mor, som kalder ham for Jacob.

Tidligere i karrieren har Thorbjørn Olesen vundet fire turneringer på European Tour. Fredag klokken 18 dansk tid går han ud på anden runde i jagten på karrierens største triumf.

Førstepræmiepuljen i PGA Championship er cirka 12 millioner kroner.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport

Disse 11 har løftet ligaen

I disse dage spiller Superligaen færdig for i år, mandag aften tager Randers FC mod FC Midtjylland i årets sidste kamp, inden de 14 klubber går på ferie og lader op til januars hårde grundtræning og jagten på forstærkninger.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her