*

Golf

Thorbjørn Olesen har taget føringen i majorturnering

Thorbjørn Olesen har lagt sig i spidsen af majorturneringen PGA Championship efter første runde.

Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen har lagt sig i spidsen af golfturneringen PGA Championship, efter han torsdag gik første runde fire slag under par.

Danskeren ligger side om side med amerikanske Kevin Kisner.

Danskerens runde bød på seks birdies og to bogeys. Det var nok til at tage førstepladsen i en af golfsportens allerstørste turneringer, der i år spilles på Quail Hollow Club-banen i North Carolina, USA.

Inden 17. hul var danskeren alene i spidsen med fire slag under par, men det ændrede en bogey på hullet. Men han fandt igen det gode spil frem på 18. hul og lavede en birdie.

Turneringens to andre danskere, Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen, kom ikke helt så godt fra start som Olesen.

Bedst så det ud for Søren Kjeldsen, der gik banen i to slag over par og ligger som en delt nummer 44.

Nordjyden indledte sin runde med en birdie og sluttede den med en bogey. Derudover sneg der sig yderlige tre bogeys og en birdie ind på scorekortet.

Værre ser det ud for Thomas Bjørn. Bjørn ligger nummer 127 efter en runde i otte slag over par. En placering som han deler med golflegenden Phil Mickelson.

PGA Championship er en af golfens majorturneringer sammen med The Masters, US Open og British Open.

Den 24-årige amerikaner Jordan Spieth er spilleren, som alles øjne hviler på i turneringen. Han gik første runde et enkelt slag over par.

Hvis Spieth vinder i North Carolina, så bliver han den blot sjette spiller nogensinde, der vinder alle fire majorturneringer.

Det har kun Jack Nicklaus, Tiger Woods, Ben Hogan, Gary Player og Gene Sarazan tidligere præsteret.

Men vinder Spieth Wanamaker-trofæet på søndag, så bliver han den yngste til at vinde alle fire majorturneringer. Han vil nemlig være 190 dage yngre, end Tiger Woods var, da han tog sin fjerde major i British Open i 2000.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport

Disse 11 har løftet ligaen

I disse dage spiller Superligaen færdig for i år, mandag aften tager Randers FC mod FC Midtjylland i årets sidste kamp, inden de 14 klubber går på ferie og lader op til januars hårde grundtræning og jagten på forstærkninger.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her