Golf

Sydkoreaner vinder US Open i golf med Trump som tilskuer

USA's præsident var søndag blandt tilskuerne til afslutningen på kvindegolfens største turnering.

Der blev sat en tyk streg under Sydkoreas nærmest totale dominans i kvindegolf på søndagens sidste runde af US Women's Open.

Med den amerikanske præsident, Donald Trump, som den mest prominente tilskuer, sikrede den 23-årige Park Sung-hyun sig sin første majortitel og førstepræmien på 900.000 dollar (cirka 5,84 millioner kroner) i samlet 11 slag under par.

Det var to slag bedre end hendes landsmand, den 17-årige Choi Hye-jin, der lå på en delt førsteplads inden de afsluttende 18 huller på Trump National Golf Course i Bedminster, New Jersey.

Chois håb om en sejr blev slukket på 16. hul, da hun sendte bolden i vandet til en dobbeltbogey.

Anlæggets ejer, Donald Trump, var personligt til stede for tredje dag i træk til den største turnering i kvindegolf.

Enkelte mishagsytringer blev ifølge AP hørt, da Trump ankom søndag eftermiddag for at overvære turneringens afslutning.

Da Park sluttede sin runde med flot spil på 18 hul og gik i klubhuset for at aflevere sit scorekort, hyldede Trump hendes præstation ved at vende tommelfingeren opad fra et indhegnet tilskuerområde, rapporterer AP.

Overraskende US Open-vinder var tæt på at droppe golfen

Sydkoreanere har sejret i syv ud af de seneste ti års US Open for kvinder.

Blandt de ti øverste i dette års turnering var der otte spillere fra Sydkorea. Kun Carlota Ciganda fra Spanien og Shanshan Feng fra Kina, der endte på en delt femteplads, blandede sig i toppen.

Den eneste danske deltager, Nanna Koerstz Madsen, klarede ikke cuttet. Hun gik de første 36 huller i 11 slag over banens par.

Turneringen havde en samlet præmiesum på fem millioner dollar.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her