*

Golf

Lars Larsen: Jeg fik et godt tilbud fra Silkeborg

Region Nordjylland har smækket kassen i for golfturneringen Made in Denmark. Derfor flytter den til Silkeborg i 2018.

Lars Larsen overrækker trofæet til vinderen af Made in Denmark 2016, belgieren Thomas Pieters. Foto: Polfoto.

Jysk-ejeren Lars Larsen vil ikke længere betale så meget af egen lomme for at få afviklet golfturneringen Made in Denmark.

Derfor flytter han den i 2018 fra banen ved Himmerland Golf & Spa, som han selv ejer, til Silkeborg Ry Golfklub.

Det handler om økonomi.

»Jeg fik et godt tilbud fra Silkeborg. Men Nordjylland har til enhver tid ret til at byde ind igen, og så vil jeg gerne mødes, og så må vi se, om vi kan få økonomien til at hænge sammen,« siger Lars Larsen.

Jeg vil gerne have det til Nordjylland igen. Det er det sted i verden, jeg helst vil have det.
Lars Larsen, Jysk-ejer

I 2014 og 2015 støttede Region Nordjylland turneringen med 7,5 mio. kr. I 2016 var beløbet 4 mio. kr., mens der ikke er politisk flertal for at støtte golfturneringen i år.

»Det rige svin«

Lars Larsen vil ikke betale hele gildet selv.

»Nogle siger, at ham det rige svin kan da bare betale det hele selv, men jeg er også købmand. Sidste år, hvor der manglede noget fra Region Nordjylland, kostede det mig en hulens masse penge, og det kommer det også til i år. Næste år er der så andre, der tager over, som godt kan se, at det er en god forretning,« siger Lars Larsen.

En undersøgelse fra University College Nordjylland og VisitDenmark fra 2016 viste, at turneringen på et år skabte øget turisme for 62,5 mio. kr. i Nordjylland.

Silkeborgs borgmester, Steen Vindum (V), håber, at turneringen i 2018 kan tiltrække 100.000 tilskuere og generere 100 mio. kr. i øget omsætning til Silkeborg og nabobyerne.

Det er allerede nu besluttet, at turneringen også skal spilles i Danmark i 2019. Men det er uvist hvor. Lars Larsen vil gerne tilbage til Nordjylland.

»Jeg håber, at man vil kigge på det igen, om ikke før, så efter regionsrådsvalget til efteråret, så kan det være, at det ser bedre ud. Jeg vil gerne have det til Nordjylland igen. Det er det sted i verden, jeg helst vil have det,« siger Lars Larsen.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S), mener dog, at regionen har givet det den skal til turneringen.

»Vi har støttet i tre år for at støtte opstarten. Men det er for mig at se ikke en offentlig opgave at understøtte en bestemt idrætsturnering,« siger Ulla Astman til TV 2 Nord.

Den danske golfspiller, og kommende Ryder Cup-kaptajn, Thomas Bjørn glæder sig over, at turneringen skal afvikles i Silkeborg, hvor han selv begyndte at spille golf som barn.

»Jeg løb rundt herude som dreng og kom ofte i uføre på banen, men der var så meget leg og sjov i det dengang. Det er næsten med tårer i øjnene, at der nu kommer en Europa Tour-tunering hertil,« siger Thomas Bjørn.

Han kan godt se fornuften i at prøve en ny bane efter fire år i Himmerland fra 2014-17.

Ny indsprøjtning

Flyttetid

Made in Denmark

  • Blev afviklet i Himmerland i 2014, 2015 og 2016 og skal også spilles her i august 2017.
  • Skal spilles i Silkeborg i 2018.
  • Det er også sikkert, at turneringen også skal spilles i Danmark i 2019, men det er ikke besluttet hvor.

»Der er en økonomi, der skal hænge sammen. Vi har en fantastisk turnering, men i Danmark kan det kun leve det samme sted i nogle år, og så fader det lidt ud. Den skal have en ny indsprøjtning fra et nyt lokalområde. Det kan være med til, at den ikke falder i niveau, og så kan man altid rejse tilbage til Himmerland,« siger Thomas Bjørn.

Rent sportsligt vil turneringen tælle som den sidste turnering, hvor de europæiske spillere kan optjene point til at komme med på Ryder Cup-holdet, der møder USA i Paris.

Det betyder, at der vil komme nogle af de store navne, men Thomas Bjørn vil ikke forsøge at tvinge nogen.

»Jeg sidder på en måde imellem to stole. Jeg vil gerne have succes til Made in Denmark, men jeg vil heller ikke være uvenner med nogen af dem, der skal spille for mig i Paris,« siger Thomas Bjørn.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her