Golf

På dette golfhul er det normalt at kaste med øl og buhe af spillerne

Hul 16 i turneringen Phoenix Open er et særsyn i golfsporten. Torsdag skal nogle af verdens bedste prøve kræfter med hullet.

Hul 16 på TPC of Scottsdale i Arizona er noget for sig selv i golfsporten. Foto: Screendump fra Youtube

Under den danske golfturnering Made in Denmark har man fået skabt et ikonisk hul 16, også kaldet Himmerland Hill, med masser af tilskuere, sjove gimmicks og underholdning.

Men på den anden side af Atlanten findes et endnu mere underholdende hul.

På TPC of Scottsdale, hvor der år efter år spilles turneringen Phoenix Open, har banens hul 16 udviklet sig til golfsportens vildeste hul.

Hullet er omkring 120 meter langt, og hele vejen rundt omkring hullet er der tribuner og 15.000 tilskuere, så der skabes en stadionstemning, der ellers ikke forbindes med den høflige golfsport.

Gode slag belønnes med skrig, skrål og klapsalver, mens dårlige slag medfører buhråb. På LED-skærmene rundt på hullet står der »make some noise«, på dansk »lav noget larm«.

Skulle det sjældne ske, at en af golfspillerne laver hole-in-one, går tilskuerne på hul 16 fuldstændig bananas.

Som da italienske Francesco Molinari i 2015 klappede bolden i hul på ét slag, hvorefter adskillige øldåser blev kastet ind på hullets grønne græs.

Tiger Woods har ikke spillet så mange gange med i Phoenix Open. Men i 1997 fik han én på opleveren, da også han lavede en hole-in-one.

Indtil 2014 var et andet underholdende indslag under Phoenix Open de såkaldte caddieræs. Når spillerne havde slået deres slag på hul 16, stak deres caddies af sted i fuld fart med den tunge golfbag på ryggen. Målet var at nå først op til green, og det kom så langt, at tilskuere kunne sætte penge på, hvilke caddies de troede ville løbe hurtigst.

Det hele kulminerede i 2013-udgaven af Phoenix Open, da caddiebrødrene Kip og Brent Henley var så forhippede på at nå først til green, at de snublede og tacklede hinanden undervejs. Det blev for meget for PGA-touren, der fra 2014 valgte at banlyse caddieræs under Phoenix Open af hensyn til caddiernes sikkerhed.

Herunder er først brødrene Henleys caddieræs og derefter et andet sjovt caddieræs fra Phoenix Open.

Ledelse stopper sjovt kapløb

Torsdag begynder 2016-udgaven af Phoenix Open, og spændende bliver det igen at se stemningen på hul 16. Helt sikkert bliver det, at tilskuerne ikke får souvenirs fra spillere og caddies, da PGA-touren også har bandlyst dem fra at kaste ting ud til tilskuerne.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her