Annonce
Golf

Thorbjørn Olesen vil slukke Bjørns OL-drøm om nødvendigt

Kapløbet om at blive Danmarks to golfrepræsentanter til OL er i gang.

Thorbjørn Olesen vil have det helt fint med at vælte enten Søren Kjeldsen eller Thomas Bjørn af OL-pinden Foto: Scott Heppell/AP

Om knap et år vender golf tilbage til OL for første gang i over 100 år, og med stor sandsynlighed får Danmark to repræsentanter med i både herre- og damerækken ved OL i Rio.

Kvalifikationen til OL er i fuld gang, og lige nu sidder de to danske golfveteraner Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn på de to danske herrepladser. Kjeldsen ligger nummer 29 på kvalifikationslisten, mens Bjørn er nummer 37.

Frem mod kvalifikationen slutter den 11. juli 2016, bliver turneringerne vægtet højere i forhold til kvalifikationspoint, så det mest formstærke felt sikres. Derfor er der rigeligt med tid for andre danske golfspillere til at overhale Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn.

En af de danskere, der kan gøre det, er 25-årige Thorbjørn Olesen.

Han vil have det helt fint med at vælte enten Søren Kjeldsen eller Thomas Bjørn af OL-pinden, selvom det for begge spilleres vedkommende kan blive den eneste gang, de får chancen for at være med til OL med tanke på deres alder på henholdsvis 40 og 44 år.

"Jeg vil have det helt fint med at tage en plads fra én af de to (Kjeldsen og Bjørn, red.). Det tror jeg heller ikke, de har noget imod, hvis jeg har gjort mig fortjent til det. De stærkeste spillere skal sendes til OL, så vi har den bedste chance for at vinde en medalje til Danmark. Så må det næste år vise, hvem det skal være, og jeg vil naturligvis gerne have én af de to pladser," siger Thorbjørn Olesen, der lige nu er tredjebedste dansker på OL-kvalifikationslisten som nummer 136.

Thorbjørn Olesen spiller i denne uge den danske Europatour-turnering Made in Denmark, der begynder torsdag på Himmerland-banen i Nordjylland.

I de to første runder skal han spille med Thomas Bjørn og den kommende Ryder Cup-kaptajn, nordirske Darren Clarke.

Der er skrivende stund 23 danskere med i feltet ved Made in Denmark, men dette tal kan blive højere frem mod turneringsstart.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Vikaren fra helvede har bidt sig fast

Som stedfortræder i SF’s folketingsgruppe kastede han benzin på bålet, da partiet imploderede og forlod Thorning-regeringen. Siden har Karten Hønge fået fast plads på Christiansborg. Nu vil han til EU.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her