Annonce
Golf

Thorbjørn Olesen er sikker på Ryder Cup-plads

Ryder Cup-holdet kommer også til at inkludere Thorbjørn Olesen, som søndag kvalificerede sig til holdet.

Thorbjørn Olesen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mange danske golffans fik en ekstra god nyhed søndag.

Thorbjørn Olesen er kvalificeret til det europæiske Ryder Cup-hold, efter at rivalen Matthew Fitzpatrick søndag ikke formåede at vinde Made in Denmark.

Thorbjørn Olesen har været tæt på en plads under hele turneringen i Silkeborg, men det er først søndag, at pladsen endegyldigt er blevet sikret.

Danmarks bedste golfspiller sluttede søndagens runde med en stabil præstation i fire slag under banens par, og samlet endte danskeren 11 slag under par.

Samlet blev Thorbjørn Olesen delt nummer 20 i turneringen.

Kun Matthew Fitzpatrick kunne søndag true Olesen i kampen om den ottende og sidste plads på Ryder Cup-holdet via den såkaldte World Points List.

Matthew Fitzpatrick skulle vinde Made in Denmark, og det kom ikke til at ske, selv om englænderen endte i 16 slag under banens par og var tæt på de førende.

Vinder af turneringen blev englænderen Matthew Wallace, som vandt efter et dramatisk omspil med tre andre spillere.

Også Eddie Pepperell var på et tidspunkt en trussel for Thorbjørn Olesen, hvis englænderen vandt Made in Denmark, men det var aldrig tæt på at ske.

Thomas Bjørn er kaptajn for det europæiske Ryder Cup-hold. Thomas Bjørn har ligesom Søren Hansen deltaget ved Ryder Cup.

Dermed bliver Thorbjørn Olesen den tredje dansker i historien til at repræsentere Europa ved Ryder Cup.

Thomas Bjørn uddeler onsdag eftermiddag fire wildcards til Ryder Cup-holdet. Fitzpatrick har stadig muligheden for at få et af dem.

Ryder Cup spilles i Frankrig fra 28. til 30. september.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her