Sørensen vandt løb i Formel 1-rugekasse

Marco Sørensen nappede karrierens hidtil største sejr, da han lørdag vandt på Spa-banen.

Mens Kevin Magnussen plejer at løbe med de største overskrifter, så var det en anden dansker, der lørdag tog sejren på Spa-banen i Belgien i Formel 1's rugekasse, den såkaldte Renault 3,5-serie.

Marco Sørensen vandt nemlig løbet, efter at danskeren fra tredje position havde udnyttet et "slagsmål" om førstepladsen mellem Kevin Magnussen og Sam Bird.

- Det er kæmpestort. Det er det største, der er sket i min karriere. Jeg tror, det kommer til at give et skub de næste par måneder, siger Marco Sørensen, der kører for det nystartede tjekkiske Lotus-mandskab.

Lurepassede

- Det er teamets første sejr nogensinde, så de er rigtig godt tilfredse. Det bliver ikke bedre, siger den 21-årige nordjyde.

Banen i Belgien gjorde det samtidig til lidt af en bedrift at komme forbi Sam Bird og Kevin Magnussen, der var startet i pole position.

- Det er svært at komme forbi på den her bane, så man skal lurepasse og vente på, at dem foran laver en lille fejl.

Fostrer talenter

- Da de gjorde det, hoppede jeg forbi, og jeg havde mere fart på end de andre, så jeg kunne nemt køre forbi, siger Marco Sørensen, der skal ud at gentage lørdagens sejr søndag.

Modsat Marco Sørensen kom Kevin Magnussen aldrig i mål, da han på næstsidste omgang stødte sammen med franske Arthur Pic.

Kevin Magnussen starter også søndag fra pole position, mens Marco Sørensen lægger ud fra 11. bedste startposition.

Renault 3,5-serien har tidligere fostret verdensstjerner til Formel 1. Den nuværende dobbelte verdensmester, tyske Sebastian Vettel, har blandt andre en fortid i Renault-serien.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen