Nicki Pedersen satsede – og tabte

Danskeren var igen stærk og er nu kun to point fra førstepladsen i VM-stillingen.

Artiklens øverste billede

Nicki Pedersen satsede og tabte.

Måske en lidt hård indledning, når man trods alt avancerer to pladser i stillingen, henter ind på den førende og nu kun er to point efter i VM-stillingen.

Men Nicki Pedersen var til meget mere end en semifinaleplads i aftenens speedway-Grand Prix i Göteborg.

Ikke skuffet

»Jeg var den hurtigste i feltet og burde have fået mere ud af det. Men jeg tager ikke skuffet fra Göteborg. Jeg fik vist dem alle, at mit grej er hurtigt og mine starter sidder i skabet,« siger Nicki Pedersen til spn.dk.

Det var Pedersen og alle de andre, da de første 20 indledende heat var kørt. Med 14 ud af 15 mulige point knuste fynboen alle de andre og vandt selve hovedløbet. Det gav ham retten til at vælge først i semifinalen og da fejlede han.

Valgte måske forkert

»Set i bakspejlet skulle jeg ikke have taget bane 2. Men jeg troede, at vi havde regnet den ud. Desværre fik Greg Hancock på indersiden en gave foræret og kom hurtigt fra start. Det tvang mig ud i banen. Måske valgte jeg forkert,« sagde danskeren.

Den kiksede start tvang ham ud på en voldsom jagt efter andenpladsen, hvor Thomas Jonassen knoklede rundt for at holde sig på den finalegivende plads. Nicki Pedersen var hurtigst og alt var linet op til en overhaling i sidste sving. Men svenskeren stod en anelse på tværs og blev pløjet i slaggerne af den storsatsende dansker. Styrt og udelukkelse af danskeren.

»Han var snu nok. En mere erfaren kører havde holdt sig på cyklen og så havde jeg taget andenpladsen. Det ærgrer mig, men udelukkelsen var såmænd rigtig nok,« understregede Nicki Pedersen.

Han var fremdeles ene mand om at repræsentere Danmark. Igen lørdag aften var Kenneth Bjerre, Hans Andersen og Bjarne Pedersen at regne for feltets tynde øl. Ingen af dem var tæt på semifinalen.

Næste afdeling er om 14 dage i København. Med Nicki Pedersen på andenpladsen efter Greg Hancock skal der nok blive rift om billetterne.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen