Vettel vinder dramatisk kvalifikation

Et voldsomt uheld overskyggede kvalifikationen til Monacos grand prix. Vettel var igen hurtigst.

Artiklens øverste billede
Vettel, den førende i VM-stillingen, er naturligvis glad for den bedste startplads til søndagens løb, men han er mest glad for, at Perez er i live. Foto: AP

Den regerende Formel 1-verdensmester, tyske Sebastian Vettel fra Red Bull-teamet, var lørdag hurtigst i kvalifikationen til Monacos grand prix, som køres i Monte Carlos legendariske gader.

Men tyskeren femte pole-position ud af sæsonens seks mulige blev overskygget af en voldsom ulykke.

Kort før lukketid blev kvalifikationen nemlig afbrudt i flere minutter, da den mexicanske Sauber-kører Sergio Perez kørte galt i høj fart.

Perez kom ud af tunnellen på banen, hvorefter hans racer lige pludselig kørte ind i barrieren, hvilket resulterede i, at han hamrede ind i en anden barriere med siden til.

Ved bevidsthed

Kvalifikationen blev med det samme stoppet, mens læger hastede til ulykkesstedet. De andre kørere kunne fra sidelinjen blot vente på gode nyheder, og den kom heldigvis.

- Han er ved bevidsthed og har snakket, sagde en talsmand for Sauber-teamet, inden kvalifikationen blev genoptaget.

Vettel, den førende i VM-stillingen, er naturligvis glad for den bedste startplads til søndagens løb, men han er mest glad for, at Perez er i live.

- Nogle gange giver det ikke så meget mening at tale om en kvalifikation. Det er godt at høre, at Sergio er okay, siger tyskeren.

Efterfølgende kom der yderligere gode nyheder fra hospitalet. Perez slap billigt med en hjernerystelse og en lårskade. Benene er ikke brækkede som frygtet, og røntgenundersøgelse har ikke vist andre skader.

Jenson Button (McLaren) starter som toer, mens Vettels største konkurrent Lewis Hamilton (McLaren) blot indleder løbet som syver.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen