Motorcykelkører i alvorlig ulykke

Dansk motorcykelkører fløjet med helikopter til sygehus efter alvorlig ulykke søndag.

Artiklens øverste billede
Padborg Park er Danmarks længste motorbane. Anlægget bruges dagligt til køretekniske kurser, biltest, motorcykeltest, events- og sportslicenskurser samt motorsport tre dage ugentligt. Motorsportsbanen er 2.150 meter lang og 12 meter bred. Der er fire højresving, fem venstresving og en chikane. Foto: Padborgpark.dk

Den rutinerede motorcykelkører Thomas Harding fra Slagelse blev søndag eftermiddag fløjet til sygehuset i den nordtyske by Flensborg, efter at han forulykkede under årets første Road Racing-løb på Padborg Park i Sønderjylland.

Ifølge Morten Alstrup, pressechef for løbet, indtraf ulykken omkring klokken 12.56, da den 41-årige Thomas Harding kørte af banen og ramte autoværnet.

”Han kørte af banen på et relativt langsomt sted, og meldingen går på, at han blev kastet af motorcyklen, efter at han havde bremset op. Han fløj dernæst ind i autoværnet og blev efterfølgende ramt af motorcyklen, der stadigvæk var i bevægelse,” forklarer Morten Alstrup til jp.dk.

Behandling for indre blødninger

Løbet blev straks stoppet, og banens læger og officials var hurtigt fremme for at hjælpe Thomas Harding. De sendte kort tid efter besked til sygehuset i Flensborg, og klokken 13.39 blev han hentet af en lægehelikopter og blev dernæst fløjet til det nordtyske sygehus.

Thomas Harding er nu i behandling for brud og indre blødninger, men ifølge Morten Alstrup er der intet nyt om hans tilstand.

Pressechefen forklarer, at løbet blev genoptaget klokken 14.45, selv om mange tilskuere var påvirket af ulykken.

”Alle er selvfølgelig været påvirket af det, men folk har taget det med ro, og der har ikke været nogen panik,” siger han til jp.dk.

Gik efter guldet

Den 41-årige Thomas Harding er blandt de mest rutinerede kørere i Danmark, og han har blandet andet deltaget i det tyske mesterskab for at komme i form til Superbike-løbet på Padborg Park.

I torsdags udtalte Thomas Harding til avisen Sjællandske, at han gik benhårdt efter at vinde løbet.

Fem gange har han måttet se sig slået i kampen om DM-guldet, og søndagens løb skulle have sat et punktum for den statistik.

”Jeg bliver skuffet, hvis det ikke lykkes,” udtalte han til Sjællandske.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen