Antiklimaks for genrejst Hamilton

Lewis Hamilton så ud til at blive den hurtigste mand i kvalifikationen til søndagens grand prix på Nürburgring, men så trådte konkurrenterne speederen i bund.

Sølle ni point i otte grand prix-løb er status for den regerende verdensmester Lewis Hamilton, der har haft en forfærdelig sæson for McLaren.

Derfor var det mildest talt uventet, at englænderen satte hurtigste tid i fredagens og lørdagens træning på Nürburgring, og i den efterfølgende kvalifikation var alt ved at gå op i en højere enhed for Lewis Hamilton

Sidste omgang

Men på sidste omgang tog de fire øverst placerede kørere i VM-stillingen over, og de satte alle en bedre tid end den håbefulde verdensmester. Hurtigste mand var Mark Webber, og herefter fulgte Rubens Barrichello, forhåndsfavoritten Jenson Button og Sebatian Vettel.

Resultatet ændrer dog ikke ved, at Lewis Hamilton fik sit bedste resultat i flere måneder.

Kun ét point

Det seneste Formel 1-løb på Nürburgring var i 2007, da Lewis Hamilton skulle forsøge at øge sit forspring ned til Fernando Alonso. Det lykkedes ikke, og i stedet meldte den daværende spanske kollega fra McLaren sig ind i mesterskabskampen ved at vinde løbet foran Felipe Massa og Mark Webber.

Verdensmesterskabet i 2007 blev dog vundet af en helt anden person, nemlig Kimi Räikkönen. Finnen vandt den tætteste Formel 1-sæson i nyere tid med en margin på ét point ned til de to McLaren-kørere.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen