Kevin Magnussen skuffede i kvalifikationen på Silverstone

Den danske racerkører måtte nøjes med en 17.-plads ved Formel 1-kvalifikationen.

Artiklens øverste billede
Foto: Frank Augstein/AP

Den danske racerkører Kevin Magnussen (Haas) formåede ikke at køre sig videre fra første kvalifikationsrunde, Q1, da Formel 1-feltet lørdag skulle have fordelt startplaceringerne forud for søndagens britiske grandprix.

Magnussen endte med en 17.-plads, og dermed var han blandt de fem kørere, der blev elimineret inden de afgørende kvalifikationsrunder, Q2 og Q3.

Han starter dermed i den tunge ende, når han og de øvrige Formel 1-kørere søndag slippes løs på Silverstone-banen til det britiske grandprix.

Mere præcist ender Magnussen med en startplacering som nummer 16, da spanske Fernando Alonso (McLaren) har fået en straf, der sender ham bagest i Formel 1-feltet uanset resultatet af lørdagens kvalifikation.

Mercedes-stjernen Lewis Hamilton var vanen tro godt kørende på den britiske hjemmebane. Hamilton sikrede sig således pole position ved kvalifikationen, og det er dermed tredje år i træk, han starter forrest i Storbritannien.

Hamilton har vundet det britiske grandprix de seneste tre år i træk.

Ferrari-kørerne Kimi Raikkonen og Sebastian Vettel starter som nummer to og tre ved søndagens grandprix.

Magnussens franske teamkammerat, Romain Grosjean, formåede lige nøjagtigt at køre sig videre til Q2 og sneg sig også med til Q3. Her blev det til en 10.-plads til franskmanden.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen