Lewis Hamilton straffet før Østrigs grandprix

Lewis Hamilton har fået skiftet gearkasse før seks grandprixer er afholdt.

Artiklens øverste billede
Lewis Hamilton har hidtil været hurtigst under træningen i Østrig. Foto: Ronald Zak/AP

SPIELBERG

Man kan ikke anklage Lewis Hamilton for at være heldig.

Den britiske Mercedes-kører har kørt nogle gode løb på det seneste, blandt andet med to polepositions – og en sejr – i de to seneste Formel 1-grandprixer, men nu bliver han straffet for at have skiftet gearkasse i utide.

For at holde udgifterne nede er Formel 1 udstyret med et enormt regelsæt om, hvor holdbar de enkelte dele i bilen skal være, og en gearkasse skal holde i seks grandprixer i træk, før holdene må skifte – med mindre bilen ikke gennemfører et grandprix, så træder der andre regler i kraft.

»Hamilton gennemførte det seneste race i Baku, og derfor er skiftet af gearkasse kommet før gennemførelsen af seks grandprixer i træk,« skriver det internationale motorsportsforbund, FIA, om straffen.

Straffen består i, at han skal starte fem pladser efter sin placering i kvalifikationen.

Lewis Hamilton har ellers hidtil været hurtigst under træningen i Østrig, men han kan altså nu højest starte som nummer fem til grandprixet.

Da Mercedes allerede i tirsdags informerede FIA om skiftet, er spekulationer gået om, hvorvidt gearkassen blev beskadiget, da Hamilton blev ramt af den anden VM-spidskandidat, Sebastian Vettel (Ferrari), men det afviser Mercedes over for det velinformerede tyske medie Motorsport Magazin.

Under de to træninger, der hidtil har været afholdt, har Max Verstappen (Red Bull) og Sebastian Vettel været næsthurtigst efter Lewis Hamilton.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen