Jan Magnussen: Kevin er god til nye baner

Kevin Magnussens far er landet i Malaysia, hvor han for første gang skal se sin søn køre Formel 1. Og efter første træning er han godt tilfreds.

Artiklens øverste billede
Jan Magnussen.

Kuala Lumpur

Jan Magnussen roser sønnike Kevin, efter at den unge Formel 1-kører leverede den femtehurtigste tid i fredagens første træning på Sepang-banen i Malaysia.

Jan Magnussen er netop ankommet i Kuala Lumpur, hvor han for første gang skal se Kevin Magnussen kæmpe mod verdens hurtigste racerkørere, og den første træning sendte gode varsler.

”Det var fedt at se. Jeg nåede lige at komme på hotellet og tænde fjernsynet og se lidt. Jeg sprang i bilen og tog herud straks, og det var dejligt at se ham med det samme. At han havde farten,” siger Jan Magnussen.

”Det er en bane, han aldrig har set før. Han har selvfølgelig en masse simulatortid, men ikke noget i det virkelige liv. Men indlæringen af nye baner har også altid været en af hans styrker.”

Håber bilen holder

Jan Magnussen, som selv kørte 25 Formel 1-grandprixer fra 1995-1998, havde ikke mulighed for at se Kevin Magnussen køre i Australien, da han selv var i USA for at køre.

Det gjorde kun oplevelsen af at se Kevin Magnussen midt i cirkusset – bl.a. med en rundtur på værkstedet med gennemgang af bilen og dens opdateringer – endnu større.

”Det er fantastisk at være her. Jeg har i lang tid glædet mig til at se Kevin i Formel 1,” siger Jan Magnussen, som ikke opsætter forventninger til sønnens slutplacering ved grandprixet på søndag.

Først og fremmest handler det om at køre, understreger Jan Magnussen.

”Det er vigtigt, at han får så mange omgange som overhovedet muligt her i begyndelsen af året. Han har kun et løbs erfaring og er i gang med at få nummer to. Jeg håber, at bilen holder,” siger han.

Kevin Magnussen er netop nu i gang med dagens anden træning i Malaysia.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen