Nicki Pedersen i trafikuheld

Den danske speedwaystjerne slap uskadt fra et dramatisk møde med en svensk elg.

Artiklens øverste billede
Foto: Privat

En svensk elg kunne natten til onsdag have medført et voldsomt uheld for Nicki Pedersen.

Den danske speedwaystjerne og hans to mekanikere var yderst heldige, da de i nat fik en stor elgko ind på foruden på den svenske motorvej.

Pedersen og mekanikerne John Jørgensen og Tom Pårup var på vej hjem til Danmark efter tirsdagens svenske ligaløb, da en elgko pludselig kom løbende ind fra vejkanten. En påkørsel var uundgåelig.

»Det var på motorvejen, men heldigvis var der vejarbejde, så vi kørte kun 90 km/t. Vi har virkelig været heldige,« siger Nicki Pedersen til spn.dk.

Elgen var væk

Han lå som altid og sov i transporterens køje. Han faldt ned fra køjen, men uden at pådrage sig skader. Heller ikke mekanikerne kom noget til.

»Elgen blev godt nok sendt til jorden. Kræet lå på vejen, men da vi kom hen til den efter lige at have tjekket os selv, så var den væk. Det fatter jeg ikke en skid af,« siger Nicki Pedersen.

Uheldet betød, at han først i morges ved 6-tiden kom til Odense, hvor han efter to timers søvn drog videre til den ugentlige behandling hos fysioterapeut Lisa Thomey i Silkeborg. Onsdag aften sidder han så atter i sadlen for sin danske klub, Holsted.

En mærkelig aften

Tirsdagens grimme afslutning på arbejdsdagen fuldbyrdede en mærkelig aften for Nicki Pedersen. Han var fremragende og slog blandt andet Jason Crump i ligamatchen i Norrköping. Pludselig aflyste dommeren imidlertid løbet, fordi han så et hul i banen. Da var der kørt 14 af de 16 heat.

»Jeg havde da set det hul hele aftenen og sørgede bare for at køre forbi. Men polakken Balinski blæste direkte ned i hullet to heat i træk, og til sidst skal jeg da lige love for, at han stod af den. Cyklen flippede med ham, og han røg forover. Cyklen røg med ham, og bagfra kom svenske Peter Karlsson og jordede direkte ind i ham. Jeg kom lige bag Karlsson, men fik den heldigvis reddet, så jeg ikke røg med ned. Balinski brækkede vist armen, skulderen og sådan lidt,« fortæller danskeren.

Om 10 dage skulle der helst ikke være hverken elge eller dybe huller, når Nicki Pedersen fortsætter i Grand Prix-serien i Parken i København.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen