Teenager klar til Parken

Mikkel B. Jensen har kun kørt voksen-speedway i to år. Om 11 dage kører han i Parken.

Artiklens øverste billede
Kun inderkredsen af fans i dansk speedway kender Mikkel B. Jensen. Foto: Pr-foto

Livets største oplevelse venter Mikkel B. Jensen den 11. juni.

Meget overraskende har den ukendte teenager på 16 år fået den danske fribillet til speedwaykørernes VM-Grand Prix i Parken om 11 dage.

Velkendte landsholdsnavne som Bjarne Pedersen og Niels-Kristian Iversen, samt de åbenlyse talenter som Patrick Hougaard og Leon Madsen er blevet forbigået af landstræner Anders Secher.

"Det bliver en fantastisk oplevelse, og jeg opnår en masse erfaring ved at køre mod verdens bedste kørere og med en fantastisk kulisse i Parken. Jeg skal ind og give den gas, som jeg plejer uden at køre hasarderet. Mit mål er at score flere end de fire points, Leon Madsen indhentede sidste år, da han fik tildelt Wild Card i Parken," siger Mikkel B. Jensen i en pressemeddelelse.

Kører ikke fuldtid

Kun inderkredsen af fans i dansk speedway kender Mikkel B. Jensen.

Ganske uhørt er han ikke fuldtids speedwaykører, men går til daglig på Handelskolen i Næstved.

Det er blot to år siden, at han begyndte at køre på de største speedwaycykler, 500 cc, og nu holder han altså snart ved siden af Nicki Pedersen, Tomasz Gollob og de andre kanoner foran forventet 25.000 tilskuere i Parken.

"Jeg har fulgt Mikkel gennem de sidste fire år og set, hvor hurtigt han har udviklet sig. Han er et super talent, og den måde han håndterer cyklen på og har fokus på sporten, tyder på, at han når sine mål," siger træneren for de danske talenter, navnkundige Erik Gundersen.

Udtagelsen til Parken blev en syngende lussing til de velkendte navne, der kommer lige efter Nicki Pedersen og Kenneth Bjerre. Landstræner Anders Secher har også på reservepladserne valgt at give en stor, brugbar oplevelse til unge kørere. Således bliver Michael Jepsen Jensen og Kenni Arendt Larsen for første gang i karrieren banereserver.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen