Gundersen hjalp Danmark til VM-guldet

<p>Den tidligere verdensmester kunne ikke holdes tilbage, da VM-finalen i Vojens var skudt i gang.</p>

Han var landstræner engang, Erik Gundersen. Og nåh ja, verdens bedste speedwaykører.

Lørdag aften trådte han tilbage i rollen som landstræner ved hold-VM i Vojens.

Han var egentlig blot i Vojens som tilskuer. Landstrænerens navn i 2008 er Jan Stæchmann. Men Gundersen trillede rundt i ryttergården på en lille scooter, som beviset på, at bentøjet ikke er helt optimalt efter dansk speedways værste ulykke i Bradford i 1989.

Scooteren var påmalet Gundersens gamle farver fra karrieren, hvid og gul. Den tøffede han rundt på i ryttergården, men da løbet begyndte, kom der ekstra fart i scooteren.

»Erik var jo ved brænde batteriet af i sin scooter. Hvor var det bare fedt at se ham i aktion. Han hjalp os virkelig med gode råd hele aftenen i ryttergården. Han brænder stadig for dansk speedway, og det er stort for os, at blive guidet af så stor en kører,« sagde den danske kaptajn Hans Andersen efter VM-triumfen.

Gundersen erkendte bagefter, at det da vist ikke var meningen, at han blandede sig SÅ meget.

»Jeg kunne bare ikke lade være. Toget med følelser og vildskab kørte med mig, da løbet gik i gang,« sagde Erik Gundersen.

Han var træt og udmattet. Men også stolt over sin pludselige hovedrolle i den danske triumf.

»Det var måske ikke min opgave, men jeg savnede noget vildskab midtvejs i løbet. Derfor gik jeg rundt og råbte og skreg i pausen. Nogle kørere fik med grovfilen,« fortalte Erik Gundersen.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen