Coronasmitte sender russisk kaospilot ud af finaleløb

Haas-køreren Nikita Mazepin har fået coronavirus og kommer ikke til start til søndag grandprix i Abu Dhabi.

Mens alles øjne er rettet mod VM-duellen mellem verdensmester Lewis Hamilton og udfordreren Max Verstappen, er søndagens afsluttende grandprix blevet ramt af coronasmitte.

Den kontroversielle russiske Haas-kører Nikita Mazepin er testet positiv for coronasmitte. Det meddeler hans hold på Twitter.

- Grundet en positiv covid-19-test vil Nikita Mazepin ikke deltage i dagens (søndagens) grandprix i Abu Dhabi, skriver holdet.

Russeren ligger nederst i VM-stillingen, hvor han ikke har hentet et eneste point. Hans bedste resultat er en 14.-plads i Aserbajdsjan. Den missede sæsonafslutning ærgrer russeren, som dog ønsker konkurrenterne held og lykke.

- Jeg ønsker alle mine medkørere en fantastisk sæsonafslutning, og jeg sender tak og kærlighed til alle for støtte, skriver han selv på Twitter.

Fem gange i løbet af sæsonen er han udgået, og han har flere gange fået kritik for sin ofte vilde kørestil. Den slipper konkurrenterne for i årets sidste grandprix.

Her er der lagt op til en af de mest spændende dueller om VM-titlen nogensinde.

Mercedes’ syvfoldige verdensmester Lewis Hamilton og den hollandske Red Bull-stjerne Max Verstappen har præcis samme antal point.

Så den kører, der kommer først over målstregen søndag - forudsat det er inden for den pointgivende top-10 - bliver verdensmester.

Hvis ingen af dem får point, vinder Verstappen VM-titlen, da han har flest grandprixsejre i sæsonen.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen